Uklanjanje splava je pobeda građanskog aktivizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 27. 03. 2018. | Komentara: 0

Uklanjanje splava je pobeda građanskog aktivizma

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin saopštio je danas da je nedavna odluka Gradskog veća Zrenjanina o potvrdi rešenja Komunalne inspekcije da se ugostiteljski objekat splav ukloni sa Jezera 3 Begejske petlje, pobeda građanki i građana Zrenjanina.

LSV

- Godinama je trajala borba građana Male Amerike za spas istorijske urbane celine i zaštitu životne sredine. Nažalost, lokalna vlast je dugo ostajala gluva i nema na zahteve građanskih aktivista, pa je problem rešen tek posle isteka ugovora između vlasnika splava i JKP „Vode Vojvodine“ o privremenom zakupu vodnog zemljišta – navodi se u saopštenju zrenjaninskih ligaša. 

Oni ističu da je ovih dana ponovo na sceni stvaranje novog, autonomnog polja delovanja građana u cilju odbrane imena Zrenjanina.

- Građani su poslednja brana samovolji i promociji ličnih interesa pojedinaca u vlasti i interesnih grupa bliskih vlasti. Civilno društvo i građanski aktivizam imaju vodeću snagu u društvu – zaključeno je u saopštenju GrO LSV Zrenjanin.

(BILSV, 27.03.2018)




Odbori LSV | Utorak, 04. 07. 2023. | Komentara: 0

Zrenjaninci opet moraju da plaćaju cenu lošeg upravljanja zrenjaninske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani najoštrije osuđuje potpunu otuđenost predstavnika aktuelne gradske vlasti od potreba i interesa građana Zrenjanina.
Odbori LSV | Subota, 01. 07. 2023. | Komentara: 0

Marton: Lokalne samouprave su žrtve centralizacije

Komentarišući predlog odluke o rebalansu budžeta grada Zrenjanina, odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton ukazao je na katastrofalno stanje u budžetskom sistemu Republike Srbije. 
Odbori LSV | Petak, 30. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Pokrajinski sekretar Sakalaš mora da spreči kršenje Ustava Srbije u Zrenjaninu

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani uputila je ponovo dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu kojim ga upoznaje sa višemesečnim neisticanjem zastave Autonomne Pokrajine Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina, čime se flagrantno krši Ustav Republike Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook