Važna decentralizacija kulture

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 13. 06. 2011. | Komentara: 0

Važna decentralizacija kulture

LSV ZrenjaninZRENJANIN - Kulturni centar Zrenjanina veoma ambiciozno pristupa stvaranju svog identiteta i imidža, i trudi se da, u zavisnosti od kulturnih interesovanja i senzibiliteta, svim Zrenjanincima obezbedi kvalitetan program koji mogu posmatrati, ali i interaktivno učestovovati u realizaciji programskih aktivnosti, istakla je danas Ankica Dostanić direktorka Kulturnog centra Zrenjanina.

"Za razliku od nekih drugih budžetskih ustanova kulture mi prepoznajemo individualne i grupne inicijative, kao i duhovne vrednosti. Kulturni centar u okviru svoje budžetske misije je tu da svima talentovanim Zrenjaninkama i Zrenjanincima omogući da realizuju svoje kulturne ideje u našem gradu. Veoma ambiciozno radimo na konceptu decentralizacije kulture, a veoma je bitno da u okviru tog koncepta ne zastupamo proklamovan, već stvaran način realizacije naših programskih aktivnosti. Izgradnja specifičnih, prepoznatljivih i jedinstvenih kulturnih brendova u našem gradu svakako jeste prepoznatljivost KC Zrenjanina " rekla  je Ankica Dostanić. Ona je podsetila da je Kulturni centar početkom godine objavio duplo CD izdanje "Istorija zrenjaninskog Rock'n'Roll-a" na kome se našlo 39 autora i izvođača iz Zrenjanina. Reč je o jednom od kapitalnih projekata u kulturi Zrenjanina, a u planu je objavljivanje Leksikona zrenjaninskog rokenrola u formi intervjua.Dostanićeva se osvrnula i na kandidaturu Zrenjanina za Evropsku prestonicu kulture i istakla da grad na Begeju ima izuzetno veliki potencijal i kulturnu baštinu. 

(BILSV, 14. 06. 2011.)




Odbori LSV | Sreda, 14. 11. 2012. | Komentara: 0

Novi vandalizam u Pančevu

Tokom protekle noći ponovo je skinuta zastava AP Vojvodine sa jarbola na visini od sedam metara.
Ligašice i ligaši u Pančevu su 27. oktobra protestvovali ispred Policijske uprave jer tokom tri godine nisu pronađeni počinioci nijednog od trinaest napada na LSV u ovom mestu.
Odbori LSV | Petak, 09. 11. 2012. | Komentara: 0

Petrovački: Dan grada Pančeva treba da bude 28. februar

PANČEVO - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo smatra da bi, umesto 8. novembra, koji se od 2001. godine slavi kao Dan grada Pančeva, za novi praznik bio mnogo prikladniji 28. februar, kada je 1794. godine, po ukazu austrijskog cara Franca Prvog, Pančevo dobilo status slobodnog carskog grada.
Odbori LSV | Petak, 09. 11. 2012. | Komentara: 0

Fašizma je u Srbiji sve više

ZRENJANIN - Povodom Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma, Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin upozorava da je fašizam danas u Srbiji prisutan i da ga ima sve više, zahvaljujući pre svega nezainteresovanosti nadležnih državnih organa.  



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook