Vlast u Šidu pokazala šta misli o ljudskim pravima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 19. 12. 2014. | Komentara: 0

Vlast u Šidu pokazala šta misli o ljudskim pravima

NOVI SAD, 19. decembar - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije protestvuje zbog uklanjanja izložbe fotografija posvećene promociji ljudskih prava sa ovogodišnjeg osiječkog i beogradskog Prajda dva sata pred otvaranje izložbe, kao i otkazivanja debate o proterivanju Hrvata iz Srema. 
 
LSV
Budući da su ti događaji bili planirani i najavljeni u prostorijama Gradske biblioteke u Šidu, odluka direktorke te gradske institucije da ih onemogući samim tim predstavlja jasan znak da vlast u Šidu cenzuriše umetnost i javni govor.  Ujedno, to pokazuje i stav šidske vlasti prema ljudskim pravima sa jedne i bolnim ranama iz mračnih devedesetih godina, sa druge strane.
 
Budući da je direktorka Gradske biblioteke u Šidu funkcionerka Demokratske stranke Srbije uvereni smo da ovakvih iznenađenja ne bi blo da je izložba bila posvećena liku i delu Vladimira Putina ili da je bila organizovana debata o potrebi gušenja autonomije Vojvodine.
 
 
Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook