Vratićemo Novom Sadu sve što mu oduzimaju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 18. 01. 2013. | Komentara: 0

Vratićemo Novom Sadu sve što mu oduzimaju

NOVI SAD, 18. januar - Gradski odbor LSV Novi Sad energično zahteva da se vrati ravnopravna upotreba latiničkog kao i ćiriličnog pisma, kao što je to bila praksa prethodnih godina.

LSVČinjenica da je nova gradska vlast latiničnu tablu Kulturnog centra zamenila ćiriličnom, a isto to zatim učinila i sa nazivima javnokomunalnih preduzeća i autobuskih linija, jasno pokazuje nameru gradske vlasti da upodobi i prekroji i multietnički identitet Novog Sada.

Pojedini predstavnici gradske vlasti čak otvoreno sugerišu da u Novom Sadu pripadnici nacionalnih zajednica čine manje od 15 odsto stanovništva pa grad nema obavezu da ti jezici budu u službenoj upotrebi.

Liga socijaldemokrata Vojvodine poručuje i njima i funkcionerima gradske vlasti koji na to ćute, da je Novi Sad grad čije ime se oduvek pisalo i piše na četiri jezika u zvaničnoj upotrebi i još mnogo jezika pride.

Ćirilica i latinica u njemu su bila ravnopravna pisma jednako kao što su i svi drugi građani bili ravnopravni.

To je stvar lepog vaspitanja i suživota različitih naroda i nacionalnih zajednica u njemu. To znaju i oni koji su se u njemu rodili i oni koji su se u njega doselili.

To ne zna samo onaj ko neće da zna.

Ovakvim ponašanjem, razlike između pojedinih stranaka na vlasti u Novom Sadu i ekstremista faktički nestaju.

Nasilje koje sada čine nad Novim Sadom i njegovim građanima, trajaće dok ne padnu sa vlasti.

Onda ćemo Novom Sadu vratiti sve što mu sada oduzimaju.

Gradski odbor
Liga socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad



Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Svi da odgovaraju za svoja nedela

BAČKA TOPOLA - Konferencija za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju" organizovana je danas i u Bačkoj Topoli. Predsednik OO LSV Bačka Topola Karolj Vekonj tom prilikom je dao dvojezičnu izjavu - za medije na srpskom i mađarskom jeziku, u kojoj je pojasnio ciljeve ove kampanje.
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook