Vratićemo Novom Sadu sve što mu oduzimaju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 18. 01. 2013. | Komentara: 0

Vratićemo Novom Sadu sve što mu oduzimaju

NOVI SAD, 18. januar - Gradski odbor LSV Novi Sad energično zahteva da se vrati ravnopravna upotreba latiničkog kao i ćiriličnog pisma, kao što je to bila praksa prethodnih godina.

LSVČinjenica da je nova gradska vlast latiničnu tablu Kulturnog centra zamenila ćiriličnom, a isto to zatim učinila i sa nazivima javnokomunalnih preduzeća i autobuskih linija, jasno pokazuje nameru gradske vlasti da upodobi i prekroji i multietnički identitet Novog Sada.

Pojedini predstavnici gradske vlasti čak otvoreno sugerišu da u Novom Sadu pripadnici nacionalnih zajednica čine manje od 15 odsto stanovništva pa grad nema obavezu da ti jezici budu u službenoj upotrebi.

Liga socijaldemokrata Vojvodine poručuje i njima i funkcionerima gradske vlasti koji na to ćute, da je Novi Sad grad čije ime se oduvek pisalo i piše na četiri jezika u zvaničnoj upotrebi i još mnogo jezika pride.

Ćirilica i latinica u njemu su bila ravnopravna pisma jednako kao što su i svi drugi građani bili ravnopravni.

To je stvar lepog vaspitanja i suživota različitih naroda i nacionalnih zajednica u njemu. To znaju i oni koji su se u njemu rodili i oni koji su se u njega doselili.

To ne zna samo onaj ko neće da zna.

Ovakvim ponašanjem, razlike između pojedinih stranaka na vlasti u Novom Sadu i ekstremista faktički nestaju.

Nasilje koje sada čine nad Novim Sadom i njegovim građanima, trajaće dok ne padnu sa vlasti.

Onda ćemo Novom Sadu vratiti sve što mu sada oduzimaju.

Gradski odbor
Liga socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook