Zašto u Zrenjaninu nema pozorišta kada padne 7 cm snega?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 14. 01. 2017. | Komentara: 0

Zašto u Zrenjaninu nema pozorišta kada padne 7 cm snega?

ZRENJANIN – Informacija da se zbog lošeg vremena otkazuju sve predstave koje su ovog vikenda bile na repertoaru Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ još je jedna potvrda lošeg stanja u kojem se nalaze zrenjaninske ustanove kulture, saopštio je danas odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton. 

LSV

Marton je podsetio da se u maju 2016. godine u zgradi Narodnog pozorišta obrušila ornamentika, te je na snazi bila privremena zabrana upotrebe velike sale.

- Lokalna vlast nema snage da se suoči sa ovim problemima, a sem snage, jasno je da ne postoji ni volja. Nedopustivo je da Gradsko veće nema člana zaduženog za resor kulture! Zrenjanin ima dugu pozorišnu tradiciju, a prošle godine je obeleženo i 70 godina dramske scene. Sjajna je to prošlost da bi se dozvolila devastacija Narodnog pozoriša, te Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva direktora ove ustanove kulture Ivana Francuskog da odgovori na pitanja vezana za loše stanje institucije koju vodi – istakao je odbornik LSV.

Aleksandar Marton je podsetio i da je Ivan Francuski do prošle godine bio direktor gradskog radija, koji je za vreme njeogovog mandata prestao da postoji. Istakao je i da se nada da sudbina tog radija neće zadesiti i Narodno pozorište. 

(BILSV, 14.01.2017)




Odbori LSV | Sreda, 14. 02. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin mora krasiti mural sa likom Snežane Perić Pantić

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas gradonačelniku Simi Salupuri inicijativu kojom se predlaže da naša proslavljena karatistkinja Snežana Perić Pantić, koja je preminula pre dve godine, dobije mural u gradu Zrenjaninu.
Odbori LSV | Utorak, 13. 02. 2024. | Komentara: 0

Zahtevamo nadoknadu štete građanima kojima su uređaji stradali zbog eksperimentalne tehničke vode

Predstavnici Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin doneli su ispred Gradske kuće neke od uređaja koji su pokvareni zbog toga što zrenjaninskim cevima teče ko zna kakva eksperimentalna tehnička voda.
Odbori LSV | Četvrtak, 08. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto gori Fruška gora?

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani poziva ministre unutrašnjih poslova i zaštite životne sredine da hitno obaveste javnost koji su uzroci požara koji su besneli sinoć na Fruškoj gori, kao i kako se planira sanacija posledica požara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook