Odbornici LSV najaktivniji u radu SO Novi Bečej

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 06. 12. 2016. | Komentara: 0

Odbornici LSV najaktivniji u radu SO Novi Bečej

NOVI BEČEJ - Peta sednica Skupštine opštine Novi Bečej potvrdila je praksu da je druga odbornička grupa po zastupljenosti u lokalnom parlamentu, odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine, najaktivnija u radu ovog lokalnog zakonodavnog tela. 

LSV

Otvarati radna mesta

Već na početku rada Skupštine, šef odborničke grupe LSV, Saša Šućurović, tražio je da se sa dnevnog reda povuče Odluka o izmenama i dopunama Poslovnika Skupštine opštine Novi Bečej, jer je izostavljena konsultacija sa šefovima odborničkih grupa o tome kako će se ubuduće uređivati rad lokalnog parlamenta. On je naveo da je neprincipijelno da se o ovako značajnoj temi dogovaraju  samo pripadnici vladajuće koaliciji i da to nije u skladu sa demokratskim principima delovanja. 

Šućurović je, takođe, naveo da je prekršen zakon prilikom promene pretežne delatnosti preduzeća  „Direkcija za planiranje, izgradnju, uređenje naselja i zaštitu životne sredine opštine Novi Bečej“, kojoj je na prethodnoj sednici promenjeno ime u „Urbanizam i putevi“, jer su joj nadležnosti  skoro u potpunosti iste sa JP „Komunalac“. Kako je istakao, opština ne može osnovati javno preduzeće ukoliko postoji već jedno koje obavlja identične poslove.

Povodom Odluke o izmenama i dopunama Odluke o maksimalnom broju zaposlenih, Saša Šućurović je skrenuo pažnju odbornicima da je svako radno mesto u opštini Novi Bečej dragoceno, kada se zna da je odlazak stanovnika iz opštine u potrazi za zaposlenjem sve veći i poprima alarmantne razmere. On je kritikovao politiku prethodnih predsednika opštine koji su neopravdano imali manji broj zaposlenih radnika u lokalnoj samoupravi od zakonom dozvoljenog. Podsetio je prisutne da se celog mandata borio da izlobira što više radnih mesta i u nekoliko navrata uspeo u tome, iako je predstavljao partiju koja je u republičkom parlamentu bila opozicija. Tražio je od sadašnjih predstavnika lokalne samouprave da se izbore za mogućnost da se zaposli još ljudi, jer je to bitno za opstanak naše zajednice koja svakim danom ostaje umanjena za nove ekonomske emigrante.

Dva preduzeća rade isti posao

U skupštinsku raspravu su se uključivali svi odbornici LSV - Radoslav Šećerov, Ivan Jakšić, Anđelka Korovljev, Dragan Vlajkov, Igor Munćan i Nevena Subotić. Anđelka Korovljev je ukazala na neprincipijelnost u pristupu lokalne samouprave prilikom finansiranja plata zaposlenih u Centru za socijalni rad i Domu zdravlja, jer su neopravdano izostavili mogućnost finansiranja preko potrebnog stručnog lekarskog kadra u Domu zdravlja, dok je u Centru za socijalni rad lokalna samouprava obezbedila sredstva za tri zaposlena, što je samovoljno favorizovanje jednog preduzeća.

Radoslav Šećerov je, između ostalog, ukazao na nepotrebno duge rokove planirane za predaju izveštaja poljočuvara i konstatovao da će to usporiti i donekle obesmisliti rad poljočuvarske službe, koja mora pokazati efikasnost da bi imala očekivane rezultate. Dragan Vlajkov je pitao odbornike i predsednika SO Novi Bečej čemu će služiti mesna zajednica, kada vidimo da su sve oblasti njenog delovanja prebačene u nadležnost javnih preduzeća: „Komunalac“ i „Kompred“. Na ovo se nadovezao odbornik Igor Munćan i pitao na koji način „Kompred“ može da obavi sve poslove koji su mu delegirani, a ranije su bili u nadležnosti MZ Bočar, kada je većina radnika stacionirana u Novom Miloševu i nema ih dovoljan broj.

I Ivan Jakšić je ukazao na apsurd u formulisanju nadležnosti JP „Kompred“ jer im je, između ostalog, pripala nadležnost obezbeđivanja pijaće vode. On je upitao od kad je tehnička voda, koju meštani imaju u svojim domaćinstvima, dobila svojstvo pijaće, s obzirom na izveštaje koji godinama unazad potvrđuju da voda nije za piće. Nevena Subotić je ukazala na činjenicu da su članovi Saveta za bezbednost opštine Novi Bečej  već u okviru svojih redovnih poslova plaćeni za oblasti koje bi obavljali kao članovi Saveta i da je nepotrebno opterećivati skroman budžet opštine i poreske obveznike  dodatnim plaćanjem dnevnica članovima ovog Saveta.


(BILSV, 06.12.2016)



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook