Okrugli sto o osobama sa invaliditetom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Forum žena LSV | Subota, 06. 12. 2014. | Komentara: 0

Okrugli sto o osobama sa invaliditetom

BAČKA TOPOLA – Povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom 3.decembra, u prostrorijama Opštinske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Topola, održan je okrugli sto “Mrvica znanja, dve kašičice svesti o problemu i šaka jednostavnih aktivnosti su sastojci veoma uspešnog stava o invalidskoj problematici”.  

LSV

Pored članica OO Foruma žena LSV Bačka Topola i drugih stranačkih funkcionera, okruglom stolu prisustvovao je Paul Nješe, predsednik Udrženja obolelih od multiple skleroze „Mala Bačka” iz Bačke Topole. Reč je o udruženju osnovanom pre 6 godina uz pomoć članica Foruma žena LSV, koje su organizovale dobrotvorni bal za prikupljanje novčanih sredstava za registraciju Udruženja.
Predsednica Foruma žena LSV Bačka Topola Ibolja Palušek, ukazuje da  je bilo reči o temama vezanim za svakodnevni život osoba sa invaliditetom, njihovim aktivnostima u opštini Bačka Topola, o sardanji sa drugim udruženjima iz okoline. Jedan od uspešnih projekata bio je  „Otklanjanje barijera” kojim je omogućen lakši pristup osobama sa invaliditetom nekim ustanovama u Bačkoj Topoli  i prelazak preko ulica u centru grada. Pomogli su i krečenje prostorija za rehabilitaciju u Subotici, dodaje ona. 
– Zamolili su nas da im pomognemo da ostvare bolju saradnju sa mesnim zajednicama na teritoriji naše opštine i da podržimo njihove akcije našim prisustvom, te smo i pozvani da 4. decembra 2014. godine prisustvujemo humanitarnom koncertu u Bačkoj Topoli, sa kojim sad već treći  put obeležavaju Međunarodni dan osoba sa invaliditetom i da posetimo humanitarnu izložbu njihovih radova. Sav prihod je namenjen njihovim nepokretnim članovima za kupovimu tzv. higijenskih paketa – istakla je Palušekova.

(BILSV, 06. 12. 2014)



Izjave | Sreda, 08. 09. 2021. | Komentara: 0

Kostreš: Siguran sam jedino da LSV neće menjati političke stavove

Nakon kritika na račun Nenada Čanka, lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine, i zahteva za njegovim hapšenjem zbog boravka na Cetinju, generalni sekretar LSV Bojan Kostreš ne isključuje mogućnost ni da vladajuća Srpska napredna stranka raskine komunalnu koaliciju sa Ligom u Novom Sadu. Kaže da su sve opcije otvorene, ali da LSV ni zbog čega neće menjati svoju politiku.
Odbori LSV | Sreda, 08. 09. 2021. | Komentara: 0

Kolar: Dogovori oko projekata u gradu funkcionišu odlično

Predsednik odborničke grupe „Vojvođanski front - Liga socijaldemokrata Vojvodine“ u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar kaže da svi dogovori u vezi sa projektima oko kojih je uspostavljena komunalna koalicija u Novom Sadu funkcionišu odlično. 
Izjave | Utorak, 07. 09. 2021. | Komentara: 0

Dačić nije vredan pomena. Njemu se svuda priviđaju pare jer ih voli

Na Cetinju je pokušano da se zgazi crnogorska država, crnogorski identitet i sve to da se uradi zato da bi se Crna Gora pretvorila u privezak u „srpskom svetu“ koji je potreban aktuelnoj Moskvi za izlazak na Jadran. To je ono što se događa već godinama, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook