Kostreš: Siguran sam jedino da LSV neće menjati političke stavove

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Sreda, 08. 09. 2021. | Komentara: 0

Kostreš: Siguran sam jedino da LSV neće menjati političke stavove

NOVI SAD - Nakon kritika na račun Nenada Čanka, lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine, i zahteva za njegovim hapšenjem zbog boravka na Cetinju, generalni sekretar LSV Bojan Kostreš ne isključuje mogućnost ni da vladajuća Srpska napredna stranka raskine komunalnu koaliciju sa Ligom u Novom Sadu. Kaže da su sve opcije otvorene, ali da LSV ni zbog čega neće menjati svoju politiku.

LSV

- Sve je moguće i ništa ne isključujem, ali podsetiću da je saradnja lokalnih organizacija SNS i LSV u Novom Sadu i definisana kao koalicija koja podrazumeva samo tehničku saradnju na rešavanju komunalnih problema uz postojanje i uvažavanje evidentnih političkih razlika. Jedino u šta mogu da budem siguran jeste to da Liga socijaldemokrata Vojvodine neće menjati svoje političke stavove ni za milimetar - kaže za Danas Bojan Kostreš.

Podseća da je nedavno i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obelodanio da članstvo Srpske napredne stranke već traži raskidanje koalicije sa LSV, zbog stava Nenada Čanka da je Kosovo nezavisna država. 

Komentarišući Mirovićevu izjavu da je teško razumeti „kako funkcioniše komunalna koalicija SNS-LSV, kada su stavovi o političkim, stranačkim i ideološkim pitanjima potpuno različiti“, Kostreš je rekao da LSV nikada ne bi pravila koaliciju sa SNS da je Mirović nekim slučajem  gradonačelnik Novog Sada.

- Recimo da je Igor Mirović gradonačelnik Novog Sada mi nikada ne bi bili u toj vlasti, jer nemamo šta da tražimo sa čovekom koji je komšijama nudio sendviče glumeći humanost, dok je želeo da ih proteraju iz svojih domova. I to samo zato što su druge vere i nacije. Liga socijaldemokrata Vojvodine je u tehničkoj koaliciji u Novom Sadu sa naprednjacima, mi smo prihvatili ulazak u tu vlast iako znamo da nas ona politički mnogo košta, zbog projekata koje želimo da uradimo u interesu građana glavnog grada Vojvodine. Prvenstveno onih projekata koji su u programu LSV već godinama kao što je, na primer, gradska bolnica, zatim Novi Sad Evropska prestonica kulture i prestonica mladih, rekonstrukcija Podgrađa i infrastrukturni radovi - pojašnjava on.

(SzILSV, 08.09.2021)
Izjave | Sreda, 20. 10. 2021. | Komentara: 0

Poklanjanjem NIS-a Rusima Srbija je izgubila energetsku nevinost

Član Saveta za budžet i finansije Lige socijaldemokrata Vojvodine Mlađen Malešević izjavio je da bi trebalo vratiti uredbu koja definiše način utvrđivanja najviših prodajnih cena nafte i gasa, jer bi nam ona garantovala tržišnu cenu. 
Saopštenja | Nedelja, 17. 10. 2021. | Komentara: 0

1,5 miliona građana Srbije živi u riziku od siromaštva. Šta radi država?

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da poslednji podaci o stopi rizika od siromaštva ukazuju na katastrofalno stanje u kom se nalaze građani Srbije.
Saopštenja | Utorak, 12. 10. 2021. | Komentara: 0

Sprečiti divljanje tzv. Narodnih patrola u Somboru i drugim gradovima

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva hitnu reakciju policije i tužilaštva i strogo kažnjavanje osoba koje su prethodnih dana pozivale na linč građana Sombora koji pomažu migrantima.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook