Akcija dobrovoljnog davanja krvi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 26. 03. 2012. | Komentara: 0

Akcija dobrovoljnog davanja krvi

ZRENJANIN - Omladina Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovala je danas drugu ovogodišnju akciju dobrovoljnog davanja krvi, na Odeljenju za transfuziologiju Opšte bolnice „Đorđe Joanović“.

Krv

Ističući da je pravo na zdravlje osnovno ljudsko pravo, Božana Vukadinović, predsednica Olmadine GrO LSV Zrenjanin, podsetila je da su  mlade Ligašice i Ligaši  osnovali Klub dobrovoljnih davalaca krvi.

- Pored motivacije i podsticanja sugrađanki i sugrađana na ovaj humani čin, nastojimo da pružimo i  kvalitetnu edukaciju o značaju dobrovoljnog davalaštva -  rekla je Božana Vukadinović, dodajući da je želja da se ovom akcijom ukaže na to koliko je važno negovati humanost, solidarnost i toleranciju.  

- Osećaj zadovoljstva kada znate da ste u prilici  da pomognete onima kojima je to najpotrebnije je nemerljiv.  I onaj ko daje krv dobija mnogo:  proveru trenutnog stanja krvne slike,  obnavljanje koštane srži da proizvodi mlade, nove krvne ćelije, poboljšanje cirkulacije i smanjenje rizika od infarkta miokarda – naglasila je Božana Vukadinović. Ona je dodala da Klub dobrovoljnih davalaca krvi okuplja mlade volontere oko ideje negovanja zdravih stilova života, dobrovoljnog davalaštva i širenja mreže davalaca.

(BILSV, 26.03.2012.)



Omladina LSV | Četvrtak, 16. 06. 2011. | Komentara: 0

Predsednica LSVO na Saboru Kluba mladih IDS

NOVIGRAD - Predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Dragana Dukić prisustvovala je šestom Saboru kluba mladih Istarskog demokratskog sabora (IDS) koji je održan u Novigradu, u Republici Hrvatskoj.
Omladina LSV | Utorak, 10. 05. 2011. | Komentara: 0

Hiljadu balona za Dan pobede nad fašizmom

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine obeležila je danas u centru Novog Sada Dan Evrope i Dan pobede nad fašizmom. Tom prilikom pušteno je 1000 šarenih balona, a članica Izvršnog odbora Omladine LSV Tijana Eter istakla je da nas činjenica da se ta dva važna datuma obeležavaju u jednom, podseća da je borba protiv fašizma jedna od temeljnih vrednosti EU.
Omladina LSV | Petak, 06. 05. 2011. | Komentara: 0

1000 balona povodom Dana pobede nad fašizmom

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine obeležiće u nedelju 8. maja Dan pobede nad fašizmom puštanjem 1000 balona u centru Novog Sada. Tim povodom LSVO će najpre organizovati uličnu akciju u Zmaj Jovinoj ulici ispred broja 19. sa početkom u 12 časova.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook