Akcija dobrovoljnog davanja krvi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 26. 03. 2012. | Komentara: 0

Akcija dobrovoljnog davanja krvi

ZRENJANIN - Omladina Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovala je danas drugu ovogodišnju akciju dobrovoljnog davanja krvi, na Odeljenju za transfuziologiju Opšte bolnice „Đorđe Joanović“.

Krv

Ističući da je pravo na zdravlje osnovno ljudsko pravo, Božana Vukadinović, predsednica Olmadine GrO LSV Zrenjanin, podsetila je da su  mlade Ligašice i Ligaši  osnovali Klub dobrovoljnih davalaca krvi.

- Pored motivacije i podsticanja sugrađanki i sugrađana na ovaj humani čin, nastojimo da pružimo i  kvalitetnu edukaciju o značaju dobrovoljnog davalaštva -  rekla je Božana Vukadinović, dodajući da je želja da se ovom akcijom ukaže na to koliko je važno negovati humanost, solidarnost i toleranciju.  

- Osećaj zadovoljstva kada znate da ste u prilici  da pomognete onima kojima je to najpotrebnije je nemerljiv.  I onaj ko daje krv dobija mnogo:  proveru trenutnog stanja krvne slike,  obnavljanje koštane srži da proizvodi mlade, nove krvne ćelije, poboljšanje cirkulacije i smanjenje rizika od infarkta miokarda – naglasila je Božana Vukadinović. Ona je dodala da Klub dobrovoljnih davalaca krvi okuplja mlade volontere oko ideje negovanja zdravih stilova života, dobrovoljnog davalaštva i širenja mreže davalaca.

(BILSV, 26.03.2012.)



Omladina LSV | Ponedeljak, 13. 07. 2015. | Komentara: 0

U znak večnog sećanja i zahvalnosti Svetozaru Tozi Markoviću, narodnom heroju NOB-a

NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad položila je danas venac na spomenik narodnom heroju Svetozaru Tozi Markoviću povodom 13. jula, dana kada je rođen narodni heroj.
Omladina LSV | Utorak, 07. 07. 2015. | Komentara: 0

Bez kompromisa protiv revizije i prekrajanja istorije NOB-a

Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, na čelu sa predsednikom Nenadom Vezmarom, prisutvovala je danas obeležavanju godišnjice Dana ustanka naroda Srbije 7. jula. Oni su na Fruškoj gori, kod spomenika „Sloboda" odali počast svim nastradalim i pogunulim borcima i borkinjama NOB-a u Srbiji i Vojvodini.
Omladina LSV | Subota, 23. 05. 2015. | Komentara: 0

Bojana Begović na čelu LSVO

KOVAČICA – Na Izbornoj skupštini Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) održanoj danas u Kovačici, izabrano je novo rukovodstvo LSVO. Za predsednicu je izabrana Bojana Begović, a za potpredsednike Vladan Keljević, Nenad Vezmar i Andrej Bačić. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook