Akcija Šajbne

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Četvrtak, 19. 04. 2012. | Komentara: 0

Akcija Šajbne

ZRENJANIN - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu danas je na parkingu na zrenjaninskom Žitnom trgu organizovao akciju "Šajbne", tokom koje su omladinke i omladinci prali i brisali šoferšajbne na automobilima Zrenjaninki i Zrenjaninaca.

LSV

Božana Vukadinović, predsednica Omladine Lige u Zrenjaninu, istakla je da je cilj akcije da se ljudima ukaže da je, kada je vidik očišćen, Liga socijaldemokrata Vojvodine najbolji izbor.

-  Ljudi nas podržavaju zato što smo već više od dve decenije dosledni i istrajni u borbi za iste ciljeve, zbog toga što, između ostalog, ukazujemo na toleranciju i solidarnost u društvu, na jednaku vrednost svih ljudi, borimo se protiv svih stereotipa, koji služe u svrhu rasne, nacionalne, etničke, kulturne, jezičke, starosne, polne, verske, klasne i druge netrpeljivosti. Liga socijaldemokrata Vojvodine će i dalje insistirati na suštinskoj autonomiji Vojvodine; zakonodavnoj, izvršnoj i sudskoj vlasti, i nećemo se zadovoljavati mrvicama koje nam poturaju, već ćemo zahtevati da ono što se u Vojvodini, Zrenjaninu, zaradi, tu i ostane. Volimo naš grad, našu Vojvodinu, zato što živimo ovde – rekla je Božana Vukadinović. Akcija "Šajbne" organizovana je u svim odborima Lige u Vojvodini. U Zrenjaninu je naišla na veliko interesovanje građanki i građana, koji su, sem čistih šoferšajbni na svojim automobilima, simbolično dobili i jasniji vidik ka najboljoj opciji, odnosno argument više da glasaju za Ligu socijaldemokrata Vojvodine.

(BILSV, 19.04.2012.)Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook