Hiljadu balona za Dan pobede nad fašizmom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Utorak, 10. 05. 2011. | Komentara: 0

Hiljadu balona za Dan pobede nad fašizmom

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine obeležila je danas u centru Novog Sada Dan Evrope i Dan pobede nad fašizmom. Tom prilikom pušteno je 1000 šarenih balona, a članica Izvršnog odbora Omladine LSV Tijana Eter istakla je da nas činjenica da se ta dva važna datuma obeležavaju u jednom, podseća da je borba protiv fašizma jedna od temeljnih vrednosti EU.

"Fašizam kakav po zlu pamtimo jeste pobeđen u Drugom svetskom ratu, ali još žive neki njegovi oblici. Nasilje, mržnja, netolerancija, diskriminacija - rasna, polna ili verska... Sve je to fašizam " navela je Eterova. Ona  je ukazala na to da se Liga socijldemokrata Vojvodine već 20 godina dosledno bori protiv fašizma u svim njegovim oblicima i dosledno zalaže za ulazak Srbije u Evropsku uniju.

"Zato danas puštamo ovih hiljadu balona. Da poručimo da smo bili i da ćemo biti brana fašizmu, kao i da ćemo sve činiti da Vojvodina i Srbija budu što pre deo evropske porodice, gde i pripadamo " zaključila je Tijana Eter.

 (BILSV, 08. 05. 2011.)




Omladina LSV | Nedelja, 17. 11. 2013. | Komentara: 0

Samo na državnim fakultetima 136 nepostojećih zanimanja!

NOVI SAD - Današnji svetski dan studenata, studenti u Srbiji dočekuju studirajući profesije koje ne postoje u šifrarniku zanimanja, pa samim tim kada ih završe ne mogu ni da pronađu adekvatan posao, saopštila je danas Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine.
Omladina LSV | Petak, 18. 10. 2013. | Komentara: 0

Protiv cenzure umetnosti

NOVI SAD – Omladina Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad danas je, za vreme svečane sednice Skupštine grada Novog Sada, prekoputa novosadskog parlamenta, istakla transparent „Stop cenzuri“, usprotivivši se na taj način cenzuri u Kulturnom centru Novog Sada.
Omladina LSV | Petak, 18. 10. 2013. | Komentara: 0

Kako će preletači oprati ruke?

KIKINDA – Omladina Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Kikindi organizovala je akciju povodom 15. oktobra - Svetskog dana čistih ruku. Oni su tom prilikom Kikinđanima i Kikinđankama delili flajere i razgovarali sa njima o prevenciji bolesti prljavih ruku.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook