Samo na državnim fakultetima 136 nepostojećih zanimanja!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Nedelja, 17. 11. 2013. | Komentara: 0

Samo na državnim fakultetima 136 nepostojećih zanimanja!

NOVI SAD - Današnji svetski dan studenata, studenti u Srbiji dočekuju studirajući profesije koje ne postoje u šifrarniku zanimanja, pa samim tim kada ih završe ne mogu ni da pronađu adekvatan posao, saopštila je danas Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine.

LSV

Tim povodom, LSVO uputila je pre nekoliko dana ministru prosvete Tomislavu Jovanoviću molbu za sastanak o poboljšanju položaja studenata.

Postojeći šifrarnik zanimanja datira iz 1992. godine, dopunjavan je šest godina kasnije, ali nije usaglašen sa Zakonom o visokom obrazovanju iz 2005. godine, zbog čega su zanimanja, koja studenti stiču po Bolonjskom procesu, nepostojeća.

Samo na osnovnim akademskim studijama na državnim fakultetima u Srbiji LSVO je evidentirala 136 zanimanja koja nisu uneta u šifrarnik.

Omladina LSV je, ako treba, spremna da pročešlja i preostale stručne nazive za srednje škole, privatne fakultete, strukovne studije, pa i master studije kojih uopšte nema u ovom dokumentu i spisak dostavi ministarstvu.

Među zahtevima sa kojima će Omladina LSV izaći pred ministra prosvete jeste i da se uredi način bodovanja svakog predmeta, ali i da se zakonski uredi visina taksi koje studenti plaćaju fakultetu.


(BILSV, 17.11.2013)Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook