I u listi ima 79 nepostojećih zanimanja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Utorak, 26. 11. 2013. | Komentara: 0

I u listi ima 79 nepostojećih zanimanja

NOVI SAD, 26. novembar - Prošlo je dve nedelje od kako smo zatražili satanak sa ministrom prosvete na temu poboljšanju položaja studenata, ali odgovora i dalje nema.

LSV

Nakon naše sugestije da samo na osnovnim akademskim studijama na državnim fakultetima 136 zanimanja u Srbiji nisu uneta u Šifrarnik zanimanja što im otežava nalaženje posla nakon diplomiranja, iz nadležnih institucija se moglo čuti da taj šifrarnik i nije važan jer postoji Lista stručnih akadamskih i naučnih naziva koja se ažurira redovno.
Upozoravamo sve nadležne da i u toj listi ima 79 nepostojećih zanimanja.
Apelujemo da se posebna pažnja posveti redovnom ažuriranju i Šifrarnika i Liste.
Podsećamo i na našu spremnost da, ako treba, pročešljamo i preostale stručne nazive za srednje škole, privatne fakultete, strukovne studije, pa i master studije kojih uopšte nema u Šifrarniku i listi zanimanja i da taj spisak dostavimo ministarstvu.
Među zahtevima sa kojima će Omladina LSV izaći pred ministra prosvete, kada ministar odluči da nas primi, biće i taj da se uredi način bodovanja svakog predmeta, ali i da se zakonski uredi visina taksi koje studenti plaćaju fakultetu.

Omladina
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook