I u listi ima 79 nepostojećih zanimanja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Utorak, 26. 11. 2013. | Komentara: 0

I u listi ima 79 nepostojećih zanimanja

NOVI SAD, 26. novembar - Prošlo je dve nedelje od kako smo zatražili satanak sa ministrom prosvete na temu poboljšanju položaja studenata, ali odgovora i dalje nema.

LSV

Nakon naše sugestije da samo na osnovnim akademskim studijama na državnim fakultetima 136 zanimanja u Srbiji nisu uneta u Šifrarnik zanimanja što im otežava nalaženje posla nakon diplomiranja, iz nadležnih institucija se moglo čuti da taj šifrarnik i nije važan jer postoji Lista stručnih akadamskih i naučnih naziva koja se ažurira redovno.
Upozoravamo sve nadležne da i u toj listi ima 79 nepostojećih zanimanja.
Apelujemo da se posebna pažnja posveti redovnom ažuriranju i Šifrarnika i Liste.
Podsećamo i na našu spremnost da, ako treba, pročešljamo i preostale stručne nazive za srednje škole, privatne fakultete, strukovne studije, pa i master studije kojih uopšte nema u Šifrarniku i listi zanimanja i da taj spisak dostavimo ministarstvu.
Među zahtevima sa kojima će Omladina LSV izaći pred ministra prosvete, kada ministar odluči da nas primi, biće i taj da se uredi način bodovanja svakog predmeta, ali i da se zakonski uredi visina taksi koje studenti plaćaju fakultetu.

Omladina
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Omladina LSV | Ponedeljak, 13. 07. 2015. | Komentara: 0

U znak večnog sećanja i zahvalnosti Svetozaru Tozi Markoviću, narodnom heroju NOB-a

NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad položila je danas venac na spomenik narodnom heroju Svetozaru Tozi Markoviću povodom 13. jula, dana kada je rođen narodni heroj.
Omladina LSV | Utorak, 07. 07. 2015. | Komentara: 0

Bez kompromisa protiv revizije i prekrajanja istorije NOB-a

Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, na čelu sa predsednikom Nenadom Vezmarom, prisutvovala je danas obeležavanju godišnjice Dana ustanka naroda Srbije 7. jula. Oni su na Fruškoj gori, kod spomenika „Sloboda" odali počast svim nastradalim i pogunulim borcima i borkinjama NOB-a u Srbiji i Vojvodini.
Omladina LSV | Subota, 23. 05. 2015. | Komentara: 0

Bojana Begović na čelu LSVO

KOVAČICA – Na Izbornoj skupštini Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) održanoj danas u Kovačici, izabrano je novo rukovodstvo LSVO. Za predsednicu je izabrana Bojana Begović, a za potpredsednike Vladan Keljević, Nenad Vezmar i Andrej Bačić. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook