LSVO punopravna članica ECOSY asocijacije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2013. | Komentara: 0

LSVO punopravna članica ECOSY asocijacije

NOVI SAD, 11. mart - Na Kongresu Evropske asocijacije socijaldemokratske omladine održanom u subotu u Švedskoj, Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine dobila je status punopravne članice.

LSV

ECOSY (European Community Organization of Socialist Youth) je krovna organizacija socijaldemokratskih podmladaka Evrope, a broji 63 organizacije iz 47 zemalja koje zastupaju socijaldemokratske vrednosti u institucijama Evropske unije.
ECOSY je takođe podmladak Partije evropskih socijalista, kao i Grupe Progresivnog saveza socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu.
Dobijanje statusa punopravne članice ove asocijacije jasna je podrška naporima Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine u širenju socijaldemokratskih ideja u regionu, a predstavlja značajnu mogućnost za dalje delovanje naše organizacije na evropskom nivou.
Punopravno članstvo u ovoj asocijaciji prvenstveno imaju omladine političkih organizacija iz zemalja Evropske unije i zemalja kandidata, tako da je ova odluka za podmladak iz Srbije presedan, što jasno govori o uspešnim međunarodnim aktivnostima Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine, kao i o njenoj prepoznatljivosti van granica Srbije.

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine



Omladina LSV | Utorak, 08. 10. 2013. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast da obezbedi mladima pravo na rad

ZRENJANIN – Predsednik Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Nenad Mišković apelovao je danas na gradske čelnike da se problem nezaposlenosti mladih ljudi ne rešava kratkoročnim rešenjima, već da se dugoročno reši sudbina svakog mladog čoveka koji želi da radi i stvara u ovom gradu.
Omladina LSV | Subota, 05. 10. 2013. | Komentara: 0

Svoj deci omogućiti lečenje u inostranstvu o trošku države

ZRENJANIN – Članovi i članice zrenjaninske Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine su 03. oktobra, na Međunarodni dan dece, obišli pedijatrijsko odeljenje Opšte bolnice “Đorđe Jovanović“ i tom prilikom apelovali na nadležne za vođenje zdravstvene politike u Vojvodini i Srbiji da omoguće svoj deci, kojoj je to neophodno, lečenje u inostranstvu o trošku države.
Omladina LSV | Ponedeljak, 30. 09. 2013. | Komentara: 0

Koliko je uhapšenih zbog narušavanja bezbednosti?

NOVI SAD, 30. septembar - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih državnih organa, na čelu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, da posle tri dana jasno kažu:



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook