Svoj deci omogućiti lečenje u inostranstvu o trošku države

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Subota, 05. 10. 2013. | Komentara: 0

Svoj deci omogućiti lečenje u inostranstvu o trošku države

ZRENJANIN – Članovi i članice zrenjaninske Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine su 03. oktobra, na Međunarodni dan dece, obišli pedijatrijsko odeljenje Opšte bolnice “Đorđe Jovanović“ i tom prilikom apelovali na nadležne za vođenje zdravstvene politike u Vojvodini i Srbiji da omoguće svoj deci, kojoj je to neophodno, lečenje u inostranstvu o trošku države.

LSV

- U prethodnom periodu smo slušali dosta o ovoj temi i najave da će Pravilnik, koji reguliše ovu oblast, biti izmenjen. Međutim niko od nadležnih nije izašao pred javnost i objasnio da li i u kojoj meri je proširena lista kategorija najmlađih pacijenata kojima će biti omogućeno lečenje u inostranstvu –istakao je predsednik Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Mišković.

On je dodao da mladi ligaši i ligašice zahtevaju i da država i lokalne samouprave, odnosno u ovom slučaju Grad Zrenjanin, iz svojih budžeta omoguće više sredstava za lečenje i da se na taj način poboljša stanje u zdravstvu. Mišković je ovom prilikom podsetio da je društvo onoliko odgovorno koliko se brine o deci i mladima.

- Deca koju smo posetili, imaju tu sreću da se nalaze u pravim rukama i da se leče u solidnim uslovima. Međutim, nikad ne može biti previše brige i pažnje usmerene ka njima i uvek može da se učini više. Nadam se da će naši skromni pokloni deci i odeljenju pedijatrije pomoći, jer su naša deca naša budućnost. Mi smo ih danas posetili kako bismo ih makar za nijansu oraspoložili i izmamili im poneki osmeh na licima dok borave ovde. Nadam se da ćemo u narednom periodu svi zajedno više činiti da naša deca dobijaju najbolje od našeg društva – zaključio je Mišković.

(BILSV, 05.10.2013)Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook