Mladi moraju učestvovati u donošenju odluka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 28. 11. 2011. | Komentara: 0

Mladi moraju učestvovati u donošenju odluka

ZRENJANIN - Današnjom akcijom pod nazivom „Budi deo naše kuće" članice i članovi Omladine GrO LSV Zrenjanin ukazali su na položaj mladih u Srbiji, kao i na to da rešavanje problema mladih nije moguće bez njihovog učešća u procesu donošenja odluka koje ih se tiču.

Mladi moraju

Predsednica Omladine GrO LSV Zrenjanin Božana Vukadinović, kao ključne probleme mlade populacije, istakla je nezaposlenost i obrazovanje.

- Mi se zalažemo da obrazovanje bude svima dostupno, da svako ima pravo na školovanje na svom jeziku, da je potrebno negovanje multikulturalnosti i da imamo pravo na rad. Zato moramo da se  izborimo za više radnih mesta za nas mlade – istakla je Božana Vukadinović. Ona je dodala da rešavanje ovih problema nije moguće bez aktivnog učešća omladine u procesu donošenja odluka, koje se tiču njih samih.

-Akcionim planom politike za mlade želimo da izgradimo demokratsko društvo solidarnosti, slobode, ravnopravnosti i socijalne pravde, u kojem je dostojanstvo mladih zagarantovano socijalnom, pravnom i ekonomskom sigurnošću. Dakle, želimo perspektivu za nas same u Srbiji – poručila je Božana Vukadinović.

(BILSV, 28.11.2011.)



Omladina LSV | Subota, 10. 12. 2011. | Komentara: 0

Ljudska prava niko ne sme da krši

NOVI SAD - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad saopštio je danas da 10. decembar, Međunarodni dan ljudskih prava, ne sme biti samo mrtvo slovo na papiru, već da svako ima pravo da, zna koja prava ima i da bude svestan da niko ne sme da ih krši.
Omladina LSV | Sreda, 07. 12. 2011. | Komentara: 0

Promocija ideala i vrednosti

Član Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine iz Zrenjanina Mišo Živanov učestvovao je u seminaru “Promising Politicians” koji je koncipiran kao serija od tri odvojene celine predavanja i treninga od po četiri dana u toku 2011. godine.
Omladina LSV | Sreda, 16. 11. 2011. | Komentara: 0

LSVO obeležio Dan tolerancije u Kikindi

KIKINDA - Povodom 16. novembra, Međunarodnog dana tolerancije, Gradski odbor Omladine LSV Kikinda organizovao je  danas uličnu akciju sa ciljem podizanja svesti javnosti, naročito mladih, o postojanju diskriminacije na svim nivoima, ali i njihovoj ličnoj ulozi u borbi protiv mržnje i predrasuda.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook