Obeležen Međunarodni dan žrtava holokausta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Nedelja, 29. 01. 2012. | Komentara: 0

Obeležen Međunarodni dan žrtava holokausta

ZRENJANIN –  Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin položio je venac na mestu nekadašnje sinagoge povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na žrtve holokausta.

Zrenjanin omladina

Nakon polaganja venaca, omladinke i omladinci posetili su Jevrejsku opštinu gde im je predsednica Ljiljana Popov uručila knjigu "Pravednici među narodima - Srbija“. Na ovaj način ozvaničen je početak saradnje između ove dve organizacije.

– Ovo je jedan od najvećih zločina protiv čovečnosti u istoriji. Zato je potrebno da osudimo ono što se dešavalo u prošlosti i da nikada ne zaboravimo – kazala jre predsednica GrO LSVO Zrenjanin Božana Vukadinović prilikom polaganja venca.

– Samo poštujući prava i dostojanstvo svakog ljudskog bića, negujući solidarnost, mir, toleranciju i različitost, možemo stvoriti bolji svet za sve. Za nas je prihvatljivo samo ono društvo u kome pojedinac ima nesmetanu mogućnost da razvija svoju nacionalnu, religijsku, jezičku i drugu osobenost – dodala je ona. Vukadinovićeva je podsetila je da na ovaj dan poruku "Nikada više" upućuje 150 preživelih logoraša iz bivšeg nacističkog koncentracionog logora na jugu Poljske zajedno sa državnicima i delegacijama iz 45 zemalja sveta.

(BILSV, 29. 01. 2012.)



Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook