Obeležen Međunarodni dan žrtava holokausta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Nedelja, 29. 01. 2012. | Komentara: 0

Obeležen Međunarodni dan žrtava holokausta

ZRENJANIN –  Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin položio je venac na mestu nekadašnje sinagoge povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na žrtve holokausta.

Zrenjanin omladina

Nakon polaganja venaca, omladinke i omladinci posetili su Jevrejsku opštinu gde im je predsednica Ljiljana Popov uručila knjigu "Pravednici među narodima - Srbija“. Na ovaj način ozvaničen je početak saradnje između ove dve organizacije.

– Ovo je jedan od najvećih zločina protiv čovečnosti u istoriji. Zato je potrebno da osudimo ono što se dešavalo u prošlosti i da nikada ne zaboravimo – kazala jre predsednica GrO LSVO Zrenjanin Božana Vukadinović prilikom polaganja venca.

– Samo poštujući prava i dostojanstvo svakog ljudskog bića, negujući solidarnost, mir, toleranciju i različitost, možemo stvoriti bolji svet za sve. Za nas je prihvatljivo samo ono društvo u kome pojedinac ima nesmetanu mogućnost da razvija svoju nacionalnu, religijsku, jezičku i drugu osobenost – dodala je ona. Vukadinovićeva je podsetila je da na ovaj dan poruku "Nikada više" upućuje 150 preživelih logoraša iz bivšeg nacističkog koncentracionog logora na jugu Poljske zajedno sa državnicima i delegacijama iz 45 zemalja sveta.

(BILSV, 29. 01. 2012.)



Omladina LSV | Ponedeljak, 18. 04. 2011. | Komentara: 0

Potpisan Sporazum o saradnji LSVO i SDP BiH

ZRENJANIN - Omladina Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu bila je tokom vikenda domaćin delegaciji Foruma mladih Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine iz Lukavca. Cilj posete bilo je potpisivanje Sporazuma, kojim je dogovorena saradnja dve organizacije na nivou gradova Zrenjanina i Lukavca, a sa ciljem razvoja prijateljskih veza i saradnje u oblastima kulture, sporta, turizma, ekonomije i politike.
Omladina LSV | Nedelja, 20. 03. 2011. | Komentara: 0

LSVO širom Vojvodine organizovao akciju

NOVI SAD - Članovi Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine organizovali su tokom proteklog vikenda, u više mesta širom pokrajine, akciju "Probudi se". Oni su svojim sugrađanima i sugrađankama delili promotivne materijale, a akcija je organizovana sa ciljem da motiviše mlade ljude da se aktivnije uključe u politiku i na taj način postanu aktivni u procesu donošenja odluka, koje ih se tiču.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook