Omladina LSV obeležila 23. oktobar, Dan oslobođenja Novog Sada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Četvrtak, 23. 10. 2014. | Komentara: 0

Omladina LSV obeležila 23. oktobar, Dan oslobođenja Novog Sada

NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad (GrO LSVO NS) danas je, povodom sedamdesetogodišnjice oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, položila venac na Spomen groblju u Novom Sadu i minutom ćutanja održala pomen žrtvama i palim borcima.

LSV

- Danas je prilika da odamo poštu svim antifašistima koji su učestvovali u borbama za oslobođenje Novog Sada i izvojevali slobodu za buduće generacije. Nikada ne smemo da zaboravimo heroje koji su dali živote boreći se protiv zločinačke fašističke ideologije – ističe se u saopštenju GrO LSVO Novi Sad.

Oni navode da, iako pobeđen u Drugom svetskom ratu, fašizam u izmenjenim oblicima, ali jednako mračnom idejom i danas postoji i zato borba protiv fašizma i dalje traje.

- Istoveremeno sa obeležavanjem 70 godina oslobođenja od fašizma na ulicama Vojvodine dešavaju se incidenti koji su povezani sa etnički motivisanom mržnjom. Ovakva divljanja ekstremističkih i profašističkih grupa su nedopustiva i moraju biti najstrože sankcionisana. Naša obaveza je da sačuvamo i negujemo toleranciju i solidarnost u multietničkoj sredini kakva je Vojvodina i da ne dozvolimo da zavladaju mržnja i nasilje – zaključuje se u saopštenju Gradskog odbora LSVO Novi Sad.


(BILSV, 23.10.2014)Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook