Podrška Somborskom letu za mlade

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Sreda, 03. 08. 2011. | Komentara: 0

Podrška Somborskom letu za mlade

LSVOSOMBOR - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine Sombor dala je punu podršku projektu Somborsko leto za mlade, koje treći put za redom priređuju nevladine organizacije koje se bave mladima.

Kao i prethodnih godina, mladi su se udružili da zajedničkim snagama, uz minimalna sredstva, organizuju bogat kulturni i zabavni program za mlade koji ostaju preko leta u Somboru. Inicijativa je pokrenuta pošto mladi pokazuju veoma slabo interesovanje za manifestacije koje se organizuju od strane Gradske uprave, a za koje i oni, kao svi drugi Somborci, preko budžeta izdvajaju značajna sredstva.

- Po našem mišljenju, trebalo bi napraviti opsežnu anketu ili sačiniti listu predloga mladih u vezi sa sadržajem Somborskog leta. Upravo su mladi ti koji bi svojim učešćem doprineli aktuelnosti i dinamici dešavanja letnjih dana u gradu, što je najveća slabost ovako koncipiranog Somborskog leta " navodi se u saopštenju LSVO Sombor.
- Takođe bismo podsetili da je somborski Dom omladine i dalje u nefunkcionalnom stanju, uprkos tome što je hrvatska "Lura" prilikom kupovine "Somboleda" izdvojila 100 hiljada evra za grad Sombor, od kojih je 70 hiljada namenjeno za rekonstrukciju Doma omladine. Od tada je prošlo dosta godina, a Dom omladine i dalje ne koriste oni kojima je namenjen. Čak ni letnja bašta, u kojoj bi se mogao održati deo programa Leta za mlade nije u zavidnom stanju " istaknuto je u saopštenju.

Ovim putem LSVO apeluje na nadležne da obezbede finansijska sredstva i privedu nameni Dom omladine, čime bi omogućili onima koji volonterski organizuju Somborsko leto za mlade da imaju prostor u kojem će preko cele godine moći da organizuju kulturna, edukativna i zabavna dešavanja za mlade.

Gradski odbor Omladine
Omladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook