Potpisan Sporazum o saradnji LSVO i SDP BiH

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 18. 04. 2011. | Komentara: 0

Potpisan Sporazum o saradnji LSVO i SDP BiH

ZRENJANIN - Omladina Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu bila je tokom vikenda domaćin delegaciji Foruma mladih Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine iz Lukavca. Cilj posete bilo je potpisivanje Sporazuma, kojim je dogovorena saradnja dve organizacije na nivou gradova Zrenjanina i Lukavca, a sa ciljem razvoja prijateljskih veza i saradnje u oblastima kulture, sporta, turizma, ekonomije i politike.

Goste je u ime GrO LSV Zrenjanin pozdravio predsednik Dejan Čapo, koji im je poželeo dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ovog značajnog dokumenta.

Božana Vukadinović, predsednica Omladine GrO LSV Zrenjanin, istakla je da mlade treba podsticati da se uključe u rešavanje onih problema koji najviše pogađaju ovu populaciju.

- Polazeći od osnovnih načela socijaldemokratije, a uzimajući u  obzir dosadašnji rad i borbu protiv nacionalizma, želju za boljim životom građana Vojvodine, kao i borbu za ostvarivanje i zaštitu prava svakog građanina, bez obzira na razlike u veri, naciji, polu ili uzrastu, doneli smo Akcioni plan politike za mlade Lige socijaldemokrata Vojvodine, čijom realizacijom želimo da izgradimo demokratsko društvo solidarnosti, slobode, ravnopravnosti, socijalne pravde, u kojem će obrazovanje biti dostupno svima " napomenula je Božana Vukadinović, dodajući da je potrebno stvoriti društvo u kojem će dostojanstvo mladih biti zagarantovano socijalnom, pravnom i ekonomskom sigurnošću.

- Okupili smo se, na obostrano zadovoljstvo, zbog razvoja prijateljskih veza i zajedničkog političkog delovanja, kao i zbog razmene iskustava. Ovim Sporazumom, kao i sveukupnim zalaganjem uopšte, ukazujemo na važnost saradnje na nivou gradova, kao još većim stepenom motivisanja i zalaganja Omladine za zajedničke interese " objasnila je predsednica Omladine GrO LSV Zrenjanina.

Prema rečima Adnana Slomića, predsednika Foruma mladih Socijaldemokratske partije u Lukavcu, SDP nije na vlasti u ovom mestu, ali veoma je značajno to što ima oko stotinak aktivnih među pripadnicima mlađe generacije. On je izrazio zadovoljstvo gostoljubivošću mladih Ligašica i Ligaša iz Zrenjanina.

- Ovo je naša prva saradnja sa nekim gradom van Bosne i Hercegovine i veoma me raduje potpisivanje Sporazuma, kao i to što smo u prilici da upoznamo nove ljude i razmenimo iskustva. Nadam se da ćemo i mi uskoro imati priliku da ugostimo članove Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine " rekao je Adnan Slomić, i dodao da su ovi kontakti  od višestrukog značaja, kao i da će se saradnja ogledati u uzajamnim posetama, organizovanjem seminara, a mogući su i zajednički projekti u vezi sa predizbornim kampanjama.

(BILSV, 18.04.2011.)




Omladina LSV | Ponedeljak, 13. 07. 2015. | Komentara: 0

U znak večnog sećanja i zahvalnosti Svetozaru Tozi Markoviću, narodnom heroju NOB-a

NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad položila je danas venac na spomenik narodnom heroju Svetozaru Tozi Markoviću povodom 13. jula, dana kada je rođen narodni heroj.
Omladina LSV | Utorak, 07. 07. 2015. | Komentara: 0

Bez kompromisa protiv revizije i prekrajanja istorije NOB-a

Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, na čelu sa predsednikom Nenadom Vezmarom, prisutvovala je danas obeležavanju godišnjice Dana ustanka naroda Srbije 7. jula. Oni su na Fruškoj gori, kod spomenika „Sloboda" odali počast svim nastradalim i pogunulim borcima i borkinjama NOB-a u Srbiji i Vojvodini.
Omladina LSV | Subota, 23. 05. 2015. | Komentara: 0

Bojana Begović na čelu LSVO

KOVAČICA – Na Izbornoj skupštini Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) održanoj danas u Kovačici, izabrano je novo rukovodstvo LSVO. Za predsednicu je izabrana Bojana Begović, a za potpredsednike Vladan Keljević, Nenad Vezmar i Andrej Bačić. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook