Poziv gradonačelniku da organizuje proslavu 1. februara

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Četvrtak, 24. 01. 2013. | Komentara: 0

Poziv gradonačelniku da organizuje proslavu 1. februara

NOVI SAD – Omladina Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad uputila je danas otvoreno pismo gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću u kojem ga poziva da 1. februara organizuje proslavu Dana grada.

LSVO

U pismo je predloženo da Vučević pripremi tekst Povelje slobodnog kraljevskog grada Novog Sada iz 1748. kao dokumenta koji  ima veze sa novosadskom istorijom. Kako se ističe, to bi mogao i trebao da bude prigodan poklon za goste i zvaničnike umesto primerka Dušanovog zakonika koji je nedavno delio.

- Imajući u vidu način na koji su u gradu obeleženi protekli praznici, a među kojima i 9. novembar  i doček Nove godine po julijanskom kalendaru, kao i sredstva koja su za to izdvojena, pozivamo Vas da blagovremeno  i temeljno organizujete proslavu Dana grada, 1. februara. Taj dan je zaista važan u istoriji Novog Sada i bilo bi loše da on prođe kao događaj drugog reda u odnosu na spomenute datume koji su pompezno proslavljeni – navodi se u pismo omladinaca LSV.

Dodaje se i da su u kontaktu sa građanima prikupili predloge o tome na koji način bi 1. februar mogao, osim proslave koju očekuju, biti obeležen. Po mišljenju građana, tog dana bi gradski prevoz i ulazi u muzeje i galerije, trebalo da budu besplatni, kao i  korišćenje bazena i klizališta. Novosađanke i Novosađani očekuju i da im se tog dana omoguće besplatne turističke ture po centru grada i Petrovaradinu, kako bi se podsetili istorije svog grada.

- Predlažemo i da se omoguće i besplatna mesta na predstavama u Pozorištu mladih i Novosadskom pozorištu, jer će Srpsko narodno pozorište, verujemo, biti zauzeto zbog proslave ovog jubileja. Pozivamo Vas da uvažite ove sugestije i omogućite građanima da proslave Dan svog grada onako kako to i zaslužuju – zaključuje se u pismo GrO LSVO.

(BILSV, 24.01.2013)



Omladina LSV | Ponedeljak, 13. 07. 2015. | Komentara: 0

U znak večnog sećanja i zahvalnosti Svetozaru Tozi Markoviću, narodnom heroju NOB-a

NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad položila je danas venac na spomenik narodnom heroju Svetozaru Tozi Markoviću povodom 13. jula, dana kada je rođen narodni heroj.
Omladina LSV | Utorak, 07. 07. 2015. | Komentara: 0

Bez kompromisa protiv revizije i prekrajanja istorije NOB-a

Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, na čelu sa predsednikom Nenadom Vezmarom, prisutvovala je danas obeležavanju godišnjice Dana ustanka naroda Srbije 7. jula. Oni su na Fruškoj gori, kod spomenika „Sloboda" odali počast svim nastradalim i pogunulim borcima i borkinjama NOB-a u Srbiji i Vojvodini.
Omladina LSV | Subota, 23. 05. 2015. | Komentara: 0

Bojana Begović na čelu LSVO

KOVAČICA – Na Izbornoj skupštini Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) održanoj danas u Kovačici, izabrano je novo rukovodstvo LSVO. Za predsednicu je izabrana Bojana Begović, a za potpredsednike Vladan Keljević, Nenad Vezmar i Andrej Bačić. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook