Pronaći napadače na mladića u Novom Sadu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Utorak, 01. 11. 2011. | Komentara: 0

Pronaći napadače na mladića u Novom Sadu

LSVONOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje napad na mladića, kojeg su juče u Novom Sadu pretukle nepoznate osobe, a potom pobegle i ostavile ga da leži u nesvesnom stanju.

Niko ne sme biti napadnut zbog toga što pripada bilo kojoj manjini, uključujući i seksualne manjine, a podsećamo da je pre samo dve nedelje u Beogradu devojka napadnuta nožem samo zato što je nosila majicu sa oznakom LGBT populacije.

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine podseća da Ustav Republike Srbije i njeni zakoni garantuju poštovanje svih ljudskih prava, pa i pravo na seksualno opredeljenje, i zato LSVO smatra da nadležni državni organi moraju hitno pronaći počinioce i oštro ih kazniti kao primer svima onima koji misle da će nasilje proći nekažnjeno.

Smatramo da ovaj događaj mora osuditi čitava javnost, a Omladina LSV će nastaviti da se bori za poštovanje svih ljudskih prava, sve dok ovakvi slučajevi ne postanu samo ružna prošlost.

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine



Omladina LSV | Sreda, 07. 11. 2012. | Komentara: 0

Nenad Mišković novi predsednik Omladine LSV Zrenjanin

ZRENJANIN - Nenad Mišković izabran je za predsednika omladine Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) Zrenjanin. Za njega je, na juče održanim izborima, glasalo dve trećine izašlih omladinaca, čime je ubedljivo pobedio tri protivkandidata.
Omladina LSV | Utorak, 30. 10. 2012. | Komentara: 0

Omladinci Lige učili na nemačkom primeru

NOVI SAD – Najlakše je učiti iz primera dobre prakse, a mi smo u Nemačkoj čuli mnogo takvih primera, koje ćemo nastojati da upotrebimo u našem daljem radu – rekla je po povratku sa studijskog putovanja predstavnica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine iz Zrenjanina Bojana Begović.
Omladina LSV | Utorak, 23. 10. 2012. | Komentara: 0

Obeležen dan oslobođenja Novog Sada

NOVI SAD – Predstavnici Omladine Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad obeležili su 23. oktobar, Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu polaganjem venca na Spomen groblju u Novom Sadu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook