Saopštenje povodom dešavanja tokom studentskih protesta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Četvrtak, 03. 11. 2011. | Komentara: 0

Saopštenje povodom dešavanja tokom studentskih protesta

LSVONOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine sa zabrinutošću reaguje na dešavanja tokom studentskih protesta u Beogradu i Novom Sadu, posebno zbog činjenice da se ovaj problem javlja svake godine, a reakcija nadležnih izostaje.

LSVO smatra da je suština problema nedovoljna transparentnost informacija o uslovima studiranja, kao i nepostojanje jednoobraznih pravila koja se tiču visine školarina. Nedopustivo je dopuštanje da se ove važne stvari rešavaju putem izlaska na ulicu i stvaranjem nemira na univerzitetima.

Podsećamo da Zakon o visokom obrazovanju postoji, ali je očigledno da se on nedovoljno primenjuje, da su odredbe manjkave, ili su iste nedovoljno poznate studentima.

LSVO poziva ministra obrazovanja, dekane i rektora da se oglase po ovom pitanju, da započnu sistematsko rešavanje problema, kako se ista situacija ne bi ponavljala svake jeseni, čineći time štetu pre svega studentima, ali i čitavom obrazovnom sistemu. Smatramo da su studenti važna društvena grupa, čije probleme odgovorni moraju što pre početi da rešavaju, kako bi se izbegli svi eventualni budući protesti i nemiri.

Omladina
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Omladina LSV | Utorak, 22. 07. 2014. | Komentara: 0

Hitno sanirati ruinirane objekte

NOVI SAD, 22. jul - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad pre samo nekoliko dana upozorio je da postoji veliki broj objekata u Novom Sadu koji su u ruiniranom stanju zbog čega preti opasnost usled njihovog urušavanja.
Omladina LSV | Subota, 19. 07. 2014. | Komentara: 0

LSVO upozorava na oronule fasade

NOVI SAD - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Novi Sad juče je na Keju žrtava racije održao akciju pod nazivom „Pazi se fasada!“. Omladinci i omladinke su izložili fotografije dotrajalih fasada i ruiniranih zgrada u Novom Sadu i kroz razgovor sa sugrađanima upozorili na opasnost koja preti usled urušavanja istih.
Omladina LSV | Ponedeljak, 07. 07. 2014. | Komentara: 0

LSVO obeležila Dan ustanka naroda Srbije protiv fašizma

NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad položila je danas venac, povodom 7. jula, Dana ustanka naroda Srbije protiv fašizma, na spomenik Svetozaru Markoviću koji se nalazi na Almaškom groblju u Novom Sadu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook