Saopštenje povodom dešavanja tokom studentskih protesta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Četvrtak, 03. 11. 2011. | Komentara: 0

Saopštenje povodom dešavanja tokom studentskih protesta

LSVONOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine sa zabrinutošću reaguje na dešavanja tokom studentskih protesta u Beogradu i Novom Sadu, posebno zbog činjenice da se ovaj problem javlja svake godine, a reakcija nadležnih izostaje.

LSVO smatra da je suština problema nedovoljna transparentnost informacija o uslovima studiranja, kao i nepostojanje jednoobraznih pravila koja se tiču visine školarina. Nedopustivo je dopuštanje da se ove važne stvari rešavaju putem izlaska na ulicu i stvaranjem nemira na univerzitetima.

Podsećamo da Zakon o visokom obrazovanju postoji, ali je očigledno da se on nedovoljno primenjuje, da su odredbe manjkave, ili su iste nedovoljno poznate studentima.

LSVO poziva ministra obrazovanja, dekane i rektora da se oglase po ovom pitanju, da započnu sistematsko rešavanje problema, kako se ista situacija ne bi ponavljala svake jeseni, čineći time štetu pre svega studentima, ali i čitavom obrazovnom sistemu. Smatramo da su studenti važna društvena grupa, čije probleme odgovorni moraju što pre početi da rešavaju, kako bi se izbegli svi eventualni budući protesti i nemiri.

Omladina
Lige socijaldemokrata VojvodineOmladina LSV | Nedelja, 13. 10. 2019. | Komentara: 0

Seminar mladih članova i članica Lige socijaldemokrata Vojvodine

Centar za edukaciju LSV ovog vikenda zajedno sa Omladinom Lige socijaldemokrata Vojvodine realizuje edukaciju mladih.
Omladina LSV | Subota, 20. 07. 2019. | Komentara: 0

Begović: Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom

Sve više su prisutni nacionalistički diskurs i fašistički ispadi. Termin fašizam se zloupotrebljava i tendenciozno se zamagljuje relativizacijom. Upravo smo reagovali da ne bismo dolazili u ovakve situacije - izjavila je Bojana Begović, predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine. Ona je za Radio Slobodna Evropa komentarisala kako je slučaj iz Niša kada 21. juna na ulici nožem izboden dvadesetčetvorogodišnji student Elektronskog fakulteta, jer je nosio majicu sa antifašističkim obeležjem, bila kap koja je prelila čašu.
Omladina LSV | Četvrtak, 01. 02. 2018. | Komentara: 0

Srećan ti rođendan Novi Sade!

Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita Dan grada sugrađanima, sugrađankama i svima koji vole naš Novi Sad.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook