Saopštenje povodom dešavanja tokom studentskih protesta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Četvrtak, 03. 11. 2011. | Komentara: 0

Saopštenje povodom dešavanja tokom studentskih protesta

LSVONOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine sa zabrinutošću reaguje na dešavanja tokom studentskih protesta u Beogradu i Novom Sadu, posebno zbog činjenice da se ovaj problem javlja svake godine, a reakcija nadležnih izostaje.

LSVO smatra da je suština problema nedovoljna transparentnost informacija o uslovima studiranja, kao i nepostojanje jednoobraznih pravila koja se tiču visine školarina. Nedopustivo je dopuštanje da se ove važne stvari rešavaju putem izlaska na ulicu i stvaranjem nemira na univerzitetima.

Podsećamo da Zakon o visokom obrazovanju postoji, ali je očigledno da se on nedovoljno primenjuje, da su odredbe manjkave, ili su iste nedovoljno poznate studentima.

LSVO poziva ministra obrazovanja, dekane i rektora da se oglase po ovom pitanju, da započnu sistematsko rešavanje problema, kako se ista situacija ne bi ponavljala svake jeseni, čineći time štetu pre svega studentima, ali i čitavom obrazovnom sistemu. Smatramo da su studenti važna društvena grupa, čije probleme odgovorni moraju što pre početi da rešavaju, kako bi se izbegli svi eventualni budući protesti i nemiri.

Omladina
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Omladina LSV | Četvrtak, 14. 04. 2016. | Komentara: 0

Begović: Mladi nezaposleni i marginalizovani

NOVI SAD - Predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojana Begović izjavila je za Tanjug da su mladi danas potpuno marginalizovani i nisu uključeni u procese odlučivanja. Ona je kao najveći problem mladih navela nezaposlenost.
Omladina LSV | Petak, 25. 03. 2016. | Komentara: 0

Nećemo da nam prijatelji odlaze iz zemlje!

NOVI SAD, 25. mart - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine danas je mladima, predstavnicima civilnog sektora i studentskih organizacija predstavila svoj program koji obuhvata predloge za rešavanje najvećih problema sa kojima se mladi danas suočavaju.
Omladina LSV | Utorak, 23. 02. 2016. | Komentara: 0

LSVO potpisala Sporazum o saradnji sa Forumom mladih SDP BiH

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) potpisala je Sporazum o saradnji sa Forumom mladih Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (FOM SDP BIH). Takođe, potpisan je i Sporazum o saradnji između Gradskog odbora LSVO Novi Sad i Kantonalnog odbora FOM SDP BiH Sarajevo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook