Opasne hemikalije u prodaji samo po propisima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 10. 03. 2015. | Komentara: 0

Opasne hemikalije u prodaji samo po propisima

BEOGRAD – Vlada Srbije prihvatila amandman je poslanika Lige socijaldemokrata Vojvodine na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o hemikalijama u kojem se navodi da se određena opasna hemikalija, koja se stavlja u promet kao proizvod namenjen za opštu upotrebu, prodaje u skladu sa propisanim uslovima, a ako se ta prodaja obavlja mimo propisa - zabrani njegova prodaja.

LSV

S druge strane, nije prihvaćen amandman kojim su ligašice i ligaši predložili da ministarstvo zaduženo za zaštitu životne sredine bude zaduženo za praćenje funkcionisanja i koordiniranje rada tela koje će kontrolisati sprovođenje propisa.

Obrazlažući ovaj amandman, narodna poslanica LSV Olena Papuga je istakla da je dosadašnja praksa pokazala da je neefikasna interresorna saradnja među ministarstvima zaduženim za zaštitu životne sredine, zdravstvo i trgovinu i da ne postoji precizna podela nadležnosti inspekcije u oblasti zaštite životne sredine, sanitarne i tržišne inspekcije. Zbog toga je poslanička grupa LSV predložila je ministarstvo nadležno za zaštitu životne sredine bude koordinator rada zajedničkog radnog tela.

(BILSV, 10.03.2015)



Saopštenja | Petak, 10. 05. 2024. | Komentara: 0

Napad na profesora škole u Bačkoj Palanci posledica ćutanja države

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Vladu Republike Srbije da pod hitno donese propise i mere koje će garantovati bezbednost prosvetnim radnicima.
Odbori LSV | Petak, 10. 05. 2024. | Komentara: 0

Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad predala listu

Simbolično, u danu u kom se podsećamo na vrednosti mira, solidarnosti i saradnje – na Dan pobede nad fašizmom, koalicija „Udruženi za slobodan Novi Sad“ predala je listu za učešće na lokalnim izborima u Novom Sadu 2. juna. 
Odbori LSV | Utorak, 07. 05. 2024. | Komentara: 0

Udruženi za slobodan Novi Sad

Ostavili smo različitosti po strani i pronašli zajedničke interese ključne za naš Novi Sad. Ujedinili smo se u široku koaliciju „Udruženi za slobodan Novi Sad“ kako bismo postigli ono najvažnije – promenu nezapamćeno štetne vlasti u našem gradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook