Orićeva sloboda i garancija za Mladića opasne po Balkan

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 09. 10. 2017. | Komentara: 0

Orićeva sloboda i garancija za Mladića opasne po Balkan

Novi Sad, 09. oktobar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine duboko je razočarana odlukom Suda Bosne i Hercegovine da se optuženik za ratne zločine, komandant Armije BiH Naser Orić oslobodi otpužbi.

LSV

Ovakva presuda ne doprinosi obračunu sa počioniocima ratnih zločina u Bosni  i Hercegovini, ali i celom regionu.

Nažalost, oslobađajuće presude postale su praksa u procesima protiv osumnjičenih za ratne zločine, kako u BIH, tako i u Srbiji i Hrvatskoj.

U svetlu toga, LSV smatra skandaloznom odluku Vlade Srbije da se daju garancije za privremeno puštanje na slobodu Ratka Mladića, osumnjičenog za zločin genocida, kao i odluku Apelacionog suda u Beogradu kojom se odbacuje optužnica protiv pet pripadnika Vojske Republike Srpske u slučaju Štrpci.

Suočavanje sa mračnom stranicom istorije zemalja nastali na zgarištu Jugoslavije jedna je od pretpostavki za stvaranjem normalnih i zdravih društava.

Nažalost, ovakav odnos prema sudskim postupcima protiv optuženika za najteža krivična dela u ratu govori da ne postoji spremnost za raskidanje veza sa ratnim politikama devedesetih.

Te ratne politike žive i dalje i ne dozvoljavaju napredak naših država.

Vreme je da neozbiljna i opasna ratna igra u miru prestane!


Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Događaji | Utorak, 10. 09. 2013. | Komentara: 0

Pokrajina sufinansira emisiju o seksualnosti mladih na RTV

NOVI SAD - Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu i generalni direktor Radio – televizije Vojvodine Srđan Mihajlović potpisali su danas Ugovor o strateškom partnerstvu resornog sekretarijata i RTV-a na projektu "Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju".
Događaji | Utorak, 10. 09. 2013. | Komentara: 0

Grujić: Legitiman zahtev RTV Vojvodine

NOVI SAD – Na jučerašnjoj sednici pokrajinskog odbora za informisanje, direktor RUV RTV Srđan Mihajlović izjavio je da se rukovodstvo pokrajinskog javnog servisa zalaže da u budućoj raspodela sredstva za dva javna servisa iz budžeta RTV dobije 25 odsto, umesto dosadašnjih 20 procenata, dok bi RTS raspolagao sa 75 odsto sredstava, objavljeno je na sajtu Vlade AP Vojvodine.
Odbori LSV | Utorak, 10. 09. 2013. | Komentara: 0

Sprečiti bogaćenje prerađivačkog lobija

ZRENJANIN – Poljoprivreda, iako nosilac ekonomskog razvoja naše zemlje, svakim danom sve više stagnira i nazaduje, a aktuelna vlast ne čini ništa da to spreči, istakao je danas odbornik Lige socijaldemorkata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Branislav Janković.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook