Grujić: Legitiman zahtev RTV Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 10. 09. 2013. | Komentara: 0

Grujić: Legitiman zahtev RTV Vojvodine

NOVI SAD – Na jučerašnjoj sednici pokrajinskog odbora za informisanje, direktor RUV RTV Srđan Mihajlović izjavio je da se rukovodstvo pokrajinskog javnog servisa zalaže da u budućoj raspodela sredstva za dva javna servisa iz budžeta RTV dobije 25 odsto, umesto dosadašnjih 20 procenata, dok bi RTS raspolagao sa 75 odsto sredstava, objavljeno je na sajtu Vlade AP Vojvodine.

LSV

Dodao je da ima uverevanja iz republičkih vlasti da bi takav predlog RUV-a mogao biti prihvaćen. Kako je prenela RTV, Mihajlović je članovima Odbora izneo i poslovnu analizu ovog preduzeća sa predloženim merama, kao i finansijske pokazatelje. Posebno se založio za poštovanje principa ravnopravnosti oba javna serisa, te za definisanja finansijskog okvira za 2014. godinu, obezbeđenje adekvatnog poslovnog prostora za funkcionisanje RUV, kao i rešavanje tekuće likvidnosti do kraja 2013. godine. Istakao je da ta otvorena pitanja moraju da se reše u što kraćem roku, kako bi se omogućilo nesmetano funkcionisanje vojvođanskog javnog servisa.
Potpredsednik Vlade AP i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Vojvodine Slaviša Grujić ocenio je da je taj zahtev rukovodstva RTV legitiman. Grujuć je najavio i međunarodnu konferenciju o rešavanju statusa pokrajinskog servisa za 30 septembar.
– Rukovodstvo RTV Vojvodine ima svoje uporište i smatra da može tu računicu vrlo lako obrazloži. Činjenica je da RTV Vojvodine ima razloga da očekuje da taj postotak bude odnos 75/25. Ali da ne prejudiciramo. da kažemo da je dobro da se o tome razgovara. Dobro je da je zakonom predviđena ravnopravnost oba javna servisa i da o tome postoji sluh u vlasti republike Srbije – izjavio je Grujić za RTV. Odbor za informisanje Skupštine AP Vojvodine odlučio je juče da zatraži zajedničku sednica sa Odborom za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije na kojoj bi se raspravljalo o rešavanju problema finansiranja javnog servisa Radio televizije Vojvodine.
A kako RTV saznaje od predsednika pokrajinskog odbora Dušana Jakovljeva, predsednica republičkog Odbora za informisanje Vesna Marjanović se složila da se sastanak održi tokom septembra, što bi uskoro moglo biti i zvanično potvrđeno.

(BILSV, 10. 09. 2013)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook