Orićeva sloboda i garancija za Mladića opasne po Balkan

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 09. 10. 2017. | Komentara: 0

Orićeva sloboda i garancija za Mladića opasne po Balkan

Novi Sad, 09. oktobar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine duboko je razočarana odlukom Suda Bosne i Hercegovine da se optuženik za ratne zločine, komandant Armije BiH Naser Orić oslobodi otpužbi.

LSV

Ovakva presuda ne doprinosi obračunu sa počioniocima ratnih zločina u Bosni  i Hercegovini, ali i celom regionu.

Nažalost, oslobađajuće presude postale su praksa u procesima protiv osumnjičenih za ratne zločine, kako u BIH, tako i u Srbiji i Hrvatskoj.

U svetlu toga, LSV smatra skandaloznom odluku Vlade Srbije da se daju garancije za privremeno puštanje na slobodu Ratka Mladića, osumnjičenog za zločin genocida, kao i odluku Apelacionog suda u Beogradu kojom se odbacuje optužnica protiv pet pripadnika Vojske Republike Srpske u slučaju Štrpci.

Suočavanje sa mračnom stranicom istorije zemalja nastali na zgarištu Jugoslavije jedna je od pretpostavki za stvaranjem normalnih i zdravih društava.

Nažalost, ovakav odnos prema sudskim postupcima protiv optuženika za najteža krivična dela u ratu govori da ne postoji spremnost za raskidanje veza sa ratnim politikama devedesetih.

Te ratne politike žive i dalje i ne dozvoljavaju napredak naših država.

Vreme je da neozbiljna i opasna ratna igra u miru prestane!


Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak




Odbori LSV | Sreda, 08. 05. 2013. | Komentara: 0

Ko treba da uklanja grafite mržnje

PANČEVO – Na sutrašnjoj sednici Skupštine grada Pančeva, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine pokrenuće pitanje odgovornosti za uklanjanje grafita koji ruže grad i stvaraju o njemu jedno neuglednu sliku, istakao je odbornik LSV u SG Pančevo Vladan Keljević.
Odbori LSV | Utorak, 07. 05. 2013. | Komentara: 0

Potrebna istraga u Informatici o načinu na koji je novac utrošen za izdavanje CD-a

NOVI SAD, 7. maj – Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva ostavku direktora JP „Informatika“ Dejana Čelara, a od nadležnih državnih organa i istragu o načinu na koji je ovo gradsko preduzeće finansiralo izdavanje muzičkog CD-a u višemilionskom iznosu, saopštio je danas Gradski odbor LSV Novi Sad.
Odbori LSV | Utorak, 07. 05. 2013. | Komentara: 0

Zbog čega se Srbija ne ponosi svojom antifašističkom prošlošću?

ZRENJANIN – Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Zrenjanina Predrag Perkić, podsetio je na današnjoj konferenciji za novinare na važnost 9. maja u istoriji srpske borbe protiv fašizma.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook