Veliko interesovanje za projekte za mlade

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 14. 05. 2013. | Komentara: 0

Veliko interesovanje za projekte za mlade

NOVI SAD – Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu rekla je danas da je ovom sekretarijatu u veoma kratkom roku pristiglo 250 projekata iz oblasti politike za mlade, od kojih je konkursna komisija odabrala 68 za finansiranje.

LSV

Ona je na početku svečanosti na kojoj su potpisani ugovori za realizaciju Akcionog plana politike za mlade u AP Vojvodini za 2013.godinu istakla i da će je odlučeno da se novac ne dodeljuje pošto-poto, nego da će uskoro biti raspisan nov konkurs.

- Od svih deset oblasti u okviru kojih se moglo konkurisati, najslabije je bila zastupljena oblast bezbednosti i socijalne politike, odnosno zdravlja. Međutim, za dve - tri nedelje biće objavljen novi konkurs koji će se odnositi na prevenciju nasilja i diskriminacije mladih. Konkurs teme će se pre svega odnositi na prevenciju diskriminacije marginalizovanih grupa, LGBT populacije, socijalno ugroženog stanovništa, a takođe i sprečavanje vršnjačkog i elektronskog nasilja koje je nažalost u našem društvu uzelo maha. Pozivam vas da oprezno pratite aktivnosti sekretarijata, jer bez vas ne bi mogla da se realizuje politika koju sprovodi Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu - izjavila je Marinika Čobanu.

Nakon njenog obraćanja, „Novosadski humanitarni centar“ predstavio je monitoring nad realizacijom Akcionog plana politike za mlade za 2012. godinu, a zatim su prisutnima prezentovani najbolji projekti iz prethodne godine Bečejsko udruženje mladih, Podunav iz Bačkog Monoštra, Kulturno udruženje Bina iz Novog Sada i Coolist Fondacija iz Novog Sada.

Pored svečanog potpisivanja ugovora održan je i drugi po redu Forum mladih Vojvodine, u kojem su predstavljene aktivnosti IPA projekta „Jadranska mreža mladih“ kao i rad Koordinacionog odbora Foruma mladih Vojvodine.

(BILSV, 14.05.2013)




Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook