Kikinda obezbedila preventivne preglede za sportiste

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 14. 05. 2013. | Komentara: 0

Kikinda obezbedila preventivne preglede za sportiste

KIKINDA – Kikinda je druga opština u Vojvodini, a treća u Srbiji, koja je prepoznala važnost zdravstvenih preventivnih pregleda sportista. Shodno potpisanom ugovoru o poslovno-tehničkoj saradnji između lokalne samouprave i Opšte bolnice, sportisti će ubuduće moći da besplatno prekontrolišu svoje zdravlje i obave neophodne preglede.

LSV

Na godišnjem nivou, opština će u tu svrhu izdvojiti tri miliona dinara, a pregled podrazumeva posetu specijalisti i laboratorijeske analize.

Članica Opštinskog veća za sport i omladinu Dragana Dukić i direktor Opšte bolnice dr Milan Mitrić saglasni su u oceni da je to veoma lepa i korisna stvar za sve sportiste, ali i ovu zdravstvenu ustanovu.

- Resor za sport i omladinu inicirao je da se opština Kikinda obaveže da će plaćati zdravstvene preglede sportista bez obzira da li se radi o školskom ili amaterskom sportu u nekom od brojnih klubova. To je novac koji je bio namenjen tzv. rezervi, odnosno za neplanirane projekte – istakla je Dukićeva i dodala da se novac ne daje bez strateškog planiranja i bez konkursa.

Mitrić je napomenuo da je dobro što će mladi koji žele da se bave sportom biti rasterećeni plaćanja prema Opštoj bolnici, a da je korisno to što će Bolnica za svoje usluge koje pruža dobiti 1.094 dinara po specijalističkom pregledu.

(BILSV, 14.05.2013)



Iz medija | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Glavna snaga LSV - VOJVOĐANI je doslednost

Advokat i aktivista, a od skoro i član Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik rekao je da se politički aktivirao u stranci sa kojom ima iste vrednosne stavove. 
Saopštenja | Utorak, 30. 04. 2024. | Komentara: 0

Pozivamo Aleksandra Vučića da priveže svoje šovinističke propagandiste

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI najoštrije osuđuje još jedan naci-šovinistički napad na poznatog novinara i profesora Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dinka Gruhonjića. Akter najnovijeg poziva na linč Gruhonjića je poznati ekstremista i samodeklarisani zastupnik interesa tuđe države – Aleksandar Vulin. 
Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook