Osam godina zastave Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 27. 02. 2012. | Komentara: 0

Osam godina zastave Vojvodine

NOVI SAD - Pre osam godina, na predlog Lige socijaldemokrata Vojvodine, Skupština AP Vojvodine na čelu sa Nenadom Čankom usvojila je odluku o zastavi Vojvodine.

Subotica

Uprkos toj odluci, zakonima i uprkos Ustavu, do prošle godine 22 oppštine u Vojvodini su odbijale da istaknu zastavu Vojvodine. Nakon akcije, u kojoj su ligašice i ligaši uručivali zastave Vojvodine čelnicima tih gradova i opština, taj broj je smanjen na devet. Tim povodom, predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović prisustvovao je danas postavljanju zastave AP Vojvodine na Osnovnoj školi "Branko Radičević" u Novom Sadu.

- Svaka regija, svaki grad, svaka država ima svoje simbole. Tako je i Skupština AP Vojvodina, na današnji dan, pre tačno osam godina, izglasala da dobije svoje simbole - rekao je Jovanović. Povodom godišnjice, oglasio se i Opštinska organizacija LSV Bačka Topola koja je u saopštenju naglasila da je „Vojvodina bila, jeste i biće evropska regija koja ima i svoju zastavu, na koju Vojvođani mogu da budu ponosni“.

(BILSV, 27.02.2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook