Osnivanje Vojvođanskog fronta u narednih šest meseci

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 08. 04. 2019. | Komentara: 0

Osnivanje Vojvođanskog fronta u narednih šest meseci

NOVI SAD - Osnivanje vojvođanskog fronta očekuje se u narednih šest meseci, a prvi korak ka tome je sporazum Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanske partije, kaže za Politiku generalni sekretar LSV Bojan Kostreš. 

LSV

- Ideja je da kao dve autohtone vojvođanske stranke pozovemo i ostale na saradnju, prvo nacionalne zajednice, a posle i nevladin sektor i ugledne pojedince. To nije predizborna koalicija, već šira platforma za saradnju koja treba da odgovori ne samo o pitanju Vojvodine, nego i o Srbiji kao decentralizovanoj i regionalizovanoj državi. Izvesno je da je pitanje Kosova na dnevnom redu i da će posle toga Srbija menjati Ustav i rešavati unutrašnja pitanja. Naša ideja je da bude durgačije organizovana. Beograd ima sve prerogative da bude pokrajina, a Niš i Kragujevac centri regiona. Tu je i pitanje Sandžaka, o kome treba razgovarati. Vojvodina treba da ima zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, imovinu i prihode, sve garantovano ustavom – kaže Kostreš. 

 (SzILSV, 08.04.2019)




Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.
Saopštenja | Petak, 05. 01. 2024. | Komentara: 0

LSV Vojvođani: Građani se boje novih ratova jer su na vlasti Šešeljevi učenici

Vojvođani Liga socijaldemokrata Vojvodine ponavlja da je najava uvođenja redovnog služenja vojnog roka samo još jedan trik Srpske napredne stranke i služi za maskiranje ostalih problema koje je stvorila vlast.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook