Otkazivanje debata loša poruka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 23. 04. 2019. | Komentara: 0

Otkazivanje debata loša poruka

Novi Sad, 23. april 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje otkazivanje debate na temu slobode izražavanja u organizaciji Instituta za evropske poslove.

LSV

Debata "Sloboda izražavanja na tragu evropskih vrednosti” bila je zakazana za 22. april u hotelu „New City“ u Nišu,u poslednji trenutak je otkazana zbog, kako navodi vlasnik hotela, havarije koja se desila. Na temu slobode izražavanja u medijima trebali su da govore Olja Bećković, profesor Čedomir Čupić, Milojko Pantić, Vesna Mališić i Ivan Ivanović.

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je jedan od osnovnih temelja demokratskog sistema pravo na slobodu misli i  govora. Tema uticaja medija na pristupne pregovore sa Evropskom unijom je od izuzetne važnosti za dalji napredak društva i ovo je veoma loša poruka.

Nadamo se da je ovo samo izolovan slučaj.U suprotnom, naše društvo će postati zarobljenik nedemokratskih aktivnosti.

Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Dejana Đurđević



Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.
Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook