Otvaranje još dva poglavlja sa EU je velika i važna vest

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 10. 12. 2018. | Komentara: 0

Otvaranje još dva poglavlja sa EU je velika i važna vest

BEOGRAD - Otvaranjem još dva poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom Republika Srbija nastavlja svoj evropski put. I to je velika i važna vest, naglasio je predsednik Odbora za evropske integracije i predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak u vezi sa otvaranjem dva nova pregovaračka poglavlja sa EU.

LSV

- Sa poglavljima 17 i 18, o ekonomskoj i monetarnoj uniji i statistici, Republika Srbija je stigla do 16 od ukupno 35 poglavlja, pri čemu su dva privremeno zatvorena. Činjenica da smo očekivali otvaranje barem tri, a bili spremni da tehnički otvorimo i sedam poglavlja, ne bi trebalo da na bilo koji način umanji značaj i važnost ovog napretka. Naprotiv. Nakon stabilizacije političkih prilika u Evropskoj uniji, taj put bi mogao i morao biti samo brži. I važno je da spremno dočekamo taj trenutak - zaključio je Čanak.

(SzILSV, 10.12.2018)




Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook