Podrška tužiteljkama je podrška normalnoj, demokratskoj i pristojnoj Srbiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 25. 03. 2023. | Komentara: 0

Podrška tužiteljkama je podrška normalnoj, demokratskoj i pristojnoj Srbiji

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za „Danas“ da je podrška tužiteljkama koje se bore za dostojanstvo svoje profesije i nezavisnost pravosuđa podrška normalnoj, demokratskoj i pristojnoj Srbiji. Upitan da prokomentariše izjavu Ivice Dačića da je to što se američki ambasador Kristofer Hil slikao sa dve smenjene tužiteljke grubo mešanje u unutrašnje stvari Srbije, Kostreš je rekao da Dačić to, naravno, ne razume i da mu to ne prija.

LSV

- Dačić je mnogo bliži vrednosnom sistemu „kadija te tuži kadija ti sudi“. Da živimo u zemlji u kojoj su zakoni na prvom mestu Dačić bi i sam podržao tužiteljke. Ovako za takvu državu ćemo se morati izboriti, između ostalog, i tako što ćemo Dačića i njemu slične poslati u istoriju – rekao je Kostreš.

(SzILSV, 25.03.2023)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook