Pokrajina sufinansira emisiju o seksualnosti mladih na RTV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 10. 09. 2013. | Komentara: 0

Pokrajina sufinansira emisiju o seksualnosti mladih na RTV

NOVI SAD - Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu i generalni direktor Radio – televizije Vojvodine Srđan Mihajlović potpisali su danas Ugovor o strateškom partnerstvu resornog sekretarijata i RTV-a na projektu "Zdravstveno vaspitanje o reproduktivnom zdravlju".

LSV

Time je dogovoreno sufinansiranje emisije „Pundravci“ koju će realizovati redakcija programa za mlade, koja će se baviti zdravstvenim vaspitanjem o reproduktivnom zdravlju mladih. Reč je o deset petnaestominutnih epizoda edukativnog karaktera, sa temama vezanim za seksualnost mladih i drugima u okviru ovog projekta, namenjenih mlađoj populaciji. Marinika Čobanu ocenila je da je ovaj način saradnje veoma važan jer doprinosi razvijanju svesti o reproduktivnom zdravlju kod onih kojima je to najpotrebnije.

– Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu se strateški opredelio za ovo partnerstvo sa Radio – televizijom Vojvodine, tačnije sa omladinskom redakcijom, koja je i ovoga puta pokazala spremnost za pionirske poduhvate. Smatram da je to pun pogodak i da će doprineti da što više dece različitih uzrasta budu upućena u ovu značajnu temu i dobiju prave informacije kada je reč o brizi za njihovo reproduktivno zdravlje, što je naš najveći prioritet – istakla je ona. Direktor RTV-a rekao je da se nada da je ovo početak uspešne saradnje između Sekretarijata i vojvođanskog javnog servisa. TV emisiju „Pundravci“ osmislile su Vesna Konja i Tamara Burović koje su ovom prilikom objasnile da je njen glavni cilj da devojčice i dečake upoznaju sa temama zdravstvenog vaspitanja o reproduktivnom zdravlju, kroz interesantne dijaloge koje će voditi njihovi vršnjaci.

(BILSV, 10. 09. 2013)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook