Poljoprivrednici u teškoj situaciji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Poljoprivrednici u teškoj situaciji

SUBOTICA - Potpredsednik gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici Tibor Murenji i član Izvršnog odbora GrO Stevan Tonković obavestili su danas na konferenciji za štampu javnost da LSV pokreće akciju u kojoj će tražiti podršku građana za zahtev da se promeni propis koji poljoprivrednike obavezuje da svoje traktore, kombajne i ostale mašine registruju svake godine.

- Te mašine su poljoprivrednicima osnovna sredstva za rad i nema nikakvog smisla da se one svake godine registruju. Osim toga, to za poljoprivrednike, koji su i zbog poskupljenja repromaterijala dovedeni u tešku situaciju, predstavlja nov, nimalo lak izdatak - rekao je Tonković. Istakavši da se LSV ne protivi redovnim tehničkim pregledima poljoprivrednih mašina, što je važno zbog bezbednosti saobraćaja, Murenji je rekao da će Liga u naredne dve nedelje pokrenuti akciju širom Vojvodine i da očekuje podršku građana.

- Nakon toga uputićemo zahtev Vladi Srbije da se hitno pristupi izmeni Zakona o bezbednosti saobraćaja, jer su ove njegove odredbe loše. Građane ćemo i u Subotici pozvati da podrže naš zahtev, a potpise ćemo prikupljati u svim okolnim naseljenim mestima, kao i u jednom broju prigradskih mesnih zajednica, u kojima je koncentrisano stanovništvo koje se bavi poljoprivredom - rekao je Murenji.

(BILSV, 12.04.2011.)




Događaji | Utorak, 09. 10. 2012. | Komentara: 0

Uručene novčane nagrade sportistima

Novi Sad, 9. oktobar 2012. - Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu svečano je uručila novčane nagrade sportistima i trenerima sa teritorije AP Vojvodine, osvajačima medalja na velikim međunarodnim takmičenjima u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.
Događaji | Ponedeljak, 08. 10. 2012. | Komentara: 0

Sprečiti medijski linč i suđenje van institucija

BEOGRAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava borbu protiv korupcije i kriminala i neće na bilo koji način štititi bilo koga ko se ogrešio o zakon, ali neće podržati ni linč onih koji su u medijima već osuđeni za dela za koja još nisu ni počele istrage, istakla je danas narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov tokom rasprave o ukidanju imuniteta poslaniku Demokratske stranke Oliveru Duliću.
Iz medija | Nedelja, 07. 10. 2012. | Komentara: 0

Vraća se olimpijada u vojvođanske škole

Pre više od dve godine redakcija lista "Dnevnik" pokrenula je akciju da se obnovi Sportska olimpijada školske omladine Vojvodine (SOŠOV). Ideja je bila da sportske aktivnosti u osnovnim i srednjim školama ponovo dobiju na popularnosti i da se učenicima pruži dodatna motivacija za aktivno bavljenje sportom.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook