Uručene novčane nagrade sportistima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 09. 10. 2012. | Komentara: 0

Uručene novčane nagrade sportistima

Novi Sad, 9. oktobar 2012. - Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu svečano je uručila novčane nagrade sportistima i trenerima sa teritorije AP Vojvodine, osvajačima medalja na velikim međunarodnim takmičenjima u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.

LSV

Čobanu je podsetila da je Vlada Vojvodine jedina institucija koja stipendira i nagrađuje juniore i pozvala sve sportiste da pomognu u kreiranju razvojnog plana za sportske aktivnosti za 2013. godinu.
Na osnovu Pravilnika o nagrađivanju sportista i trenera, ove godine Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu nagradio je 31 sportistu i sportistkinju i 10 trenera. Naši sportisti paraolimpijci i njihov trener u septembru ove godine nagrađeni su za medalje osvojene na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama u Londonu.
Danas je ukupno isplaćeno 940.000 dinara za nagrade, u prosečnom iznosu od 28.000 dinara. Visina nagrade zavisi od toga da li je osvojena seniorska ili juniorska medalja, da li je reč o svetskoj ili evropskoj medalji, te da li je osvojena u olimpijskoj ili neolimpijskoj diciplini, a uzima se u obzir i to da li je medalja ekipna ili pojedinačna.
Paraolimpijci i njihovi treneri nagrađeni su sa 327.500 dinara, a ove godine je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu za nagrade domaćim sportistima odvojio u bruto iznosu od 1.600.000 dinara.

 (BILSV, 09.10.2012)



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook