Uručene novčane nagrade sportistima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 09. 10. 2012. | Komentara: 0

Uručene novčane nagrade sportistima

Novi Sad, 9. oktobar 2012. - Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Čobanu svečano je uručila novčane nagrade sportistima i trenerima sa teritorije AP Vojvodine, osvajačima medalja na velikim međunarodnim takmičenjima u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.

LSV

Čobanu je podsetila da je Vlada Vojvodine jedina institucija koja stipendira i nagrađuje juniore i pozvala sve sportiste da pomognu u kreiranju razvojnog plana za sportske aktivnosti za 2013. godinu.
Na osnovu Pravilnika o nagrađivanju sportista i trenera, ove godine Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu nagradio je 31 sportistu i sportistkinju i 10 trenera. Naši sportisti paraolimpijci i njihov trener u septembru ove godine nagrađeni su za medalje osvojene na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama u Londonu.
Danas je ukupno isplaćeno 940.000 dinara za nagrade, u prosečnom iznosu od 28.000 dinara. Visina nagrade zavisi od toga da li je osvojena seniorska ili juniorska medalja, da li je reč o svetskoj ili evropskoj medalji, te da li je osvojena u olimpijskoj ili neolimpijskoj diciplini, a uzima se u obzir i to da li je medalja ekipna ili pojedinačna.
Paraolimpijci i njihovi treneri nagrađeni su sa 327.500 dinara, a ove godine je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu za nagrade domaćim sportistima odvojio u bruto iznosu od 1.600.000 dinara.

 (BILSV, 09.10.2012)



Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook