Pomoć školama za krovne pokrivače sala za fizičko

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 23. 12. 2014. | Komentara: 0

Pomoć školama za krovne pokrivače sala za fizičko

NOVI SAD - Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić, replicirajući poslaniku Srpske napredne stranke u Skupštini AP Vojvodine Pavlu Počuči, istakla je da njen i Sekretarijat za energeriku sarađuju, te da će na indirektan način sredstva iz energetike biti uložena u školski sport, a poštujući realizaciju Akcionog plana i Strategiju razvoja školskog sporta u AP Vojvodini.

marinika

Ona je na današnjem zasedanju Skupštine Vojvodine istakla da će ova dva sekretarijata zajedno učestvovati na konkursu na kojem će prioritet imati osnovne škole, odnosno obrazovne ustanove u kojima je fizičko vaspitanje obavezan predmet, dodavši da će na taj način sredstva biti usmerena na obnovljive izvore energije, odnosno za programe energetske efikasnosti kada je reč o krovnim pokrivačima sala za fizičko.

- Kod nas, s jedne strane stiže jako mnogo zahteva za reparaciju i sanaciju krovova koje negde smatramo beskrajnim ulaganjem ili, rekla bih narodski, ulaganjem u bunar bez dna, s obzirom da od krova potiču svi drugi problemi - i grejanja i instalacija i poda i svega ostalog što se tiče dodatnih troškova samih škola. S druge strane, sekretarijat za energetiku je imao taj porogram i konkurs, gde je zajedno sa jedinicama lokalne samouprave podsticao ovakve programe. Međutim, škole same nisu u mogućnosti da obezbede sredstva s obzirom da je ovo do sada bilo sufinansiranje, a ne finansiranje. Pa smo usaglasili da Sekretarijat za sport i omladinu zameni jedinice lokalne samouprave - naglasila je Tepićeva i dodala da već postoji analiza gotovo svih osnovnih škola sa stanjem korvnih pokrivača kao jednistvena baza podataka u celoj zemlji.

Govoreći o učešću žena u sportu, Marinika Tepić je naglasila da pokrajinski sekretarijat kojim rukovodi ove godine ima veća sredstva u odnosu na prošlu godinu za konkurs razvoja i pomoći žena u sportu, na taj način što će prioritet imati oni klubovi koji će angažovati svoje sportistkinje, odnosno žene trenere da ostanu u svojim, vojvođanskim, matičnim klubovima, a ne da trbuhom za kruhom odlaze na neka druga radna mesta ili beogradske klubovr, pošto je, kako je istakla, ta ekonomska migracija u oblasti sporta dramatična.

(BILSV, 23.12.2014)



Saopštenja | Petak, 10. 05. 2024. | Komentara: 0

Napad na profesora škole u Bačkoj Palanci posledica ćutanja države

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Vladu Republike Srbije da pod hitno donese propise i mere koje će garantovati bezbednost prosvetnim radnicima.
Odbori LSV | Petak, 10. 05. 2024. | Komentara: 0

Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad predala listu

Simbolično, u danu u kom se podsećamo na vrednosti mira, solidarnosti i saradnje – na Dan pobede nad fašizmom, koalicija „Udruženi za slobodan Novi Sad“ predala je listu za učešće na lokalnim izborima u Novom Sadu 2. juna. 
Odbori LSV | Utorak, 07. 05. 2024. | Komentara: 0

Udruženi za slobodan Novi Sad

Ostavili smo različitosti po strani i pronašli zajedničke interese ključne za naš Novi Sad. Ujedinili smo se u široku koaliciju „Udruženi za slobodan Novi Sad“ kako bismo postigli ono najvažnije – promenu nezapamćeno štetne vlasti u našem gradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook