Potrebne hitne mere u Novom Sadu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 10. 07. 2013. | Komentara: 0

Potrebne hitne mere u Novom Sadu

NOVI SAD, 10. jul - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od ministra policije Ivice Dačića da preduzme hitne mere i garantuje bezbednost građanima Novog Sada i njihovoj deci. Ukoliko hitno ne preduzme takve mere, nećemo videti razlog zbog kojeg bi ostao na funkciji ministra policije.

LSV

U tom slučaju, Liga socijaldemokrata Vojvodine će ga smatrati lično odgovornim za svakog građanina Novog Sada koji strada u nekom od učestalih mafijaških obračuna.   

U Novom Sadu je zabeleženo nekoliko pucnjava kod škola i obdaništa. Danas je to bilo nedaleko od dečjeg igrališta i OŠ „Ivo Lola Ribar“, a u ponedeljak  u blizini vrtića „Čuperak“. U septrembru je jedan mladić ranjen pored ograde kod Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“. U februaru je došlo do sukoba navijača kada se pucalo kod Osnovne škole „Prva vojvođanska brigada“, a u aprilu je mladić ranjen hicem iz pištolja nedaleko od OŠ „Svetozar Marković Toza“.

U gradu za koji još nije u stanju da obezbedi 80, od neophodnih više stotina policajaca, ministar je pre samo tri nedelje, 23. juna slavio Dan i slavu policije i jedina poruka je bila da je Novi Sad - u Srbiji.  

U tom istom Novom Sadu, MUP već već tri i po godine nije našao za shodno da imenuje načelnika policije.  
U Novom Sadu su učestale masovne tuče maloletnika, upotreba noževa i sekira.  
Ipak, Ivica Dačić uporno odbija zahtev LSV za formiranjem Policijske uprave za Vojvodinu, koja bi omogućila decentralizaciju i bolju organizaciju rada policije.

Država je dužna da obezbedi sigurnost svih građana.
Tražimo pravdu za Novi Sad, i celu Vojvodinu.
Novosađani, kao ni građani drugih gradova i opština Vojvodine, nisu građani drugog reda.
Za porez i račune koje uredno plaćaju ovoj državi zaslužuju da mirno i bezbedno izađu na ulicu.

Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.
Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook