Pravnik da bude obavezan član komisija za javne nabavke

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 28. 12. 2012. | Komentara: 0

Pravnik da bude obavezan član komisija za javne nabavke

NOVI SAD – Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije podnela je četiri amandmana na Predlog zakona o javnim preduzećima. Predsednica poslaničke grupe LSV u Narodnoj skupštini Aleksandra Jerkov rekla je danas, tokom rasprave o predloženim amandmanima, da se jedan od tih amandmana odnosi na komisiju za javne nabavke i da su poslanici Lige predložili da u te komisije, kao obavezan član, mora ući makar jedan pravnik, pogotovo kada su u pitanju javne nabavke velike vrednosti.

Aleksandra Jerkov

- To je neophodno da bi te komisije uopšte mogle da funkcionišu na zakonit način, a pogotovo zbog toga što se veoma često zahteva i donošenje pravnih akata prilikom rada tih komisija. Smatramo da bi se time otklonile posledice koje mogu nastati kao proizvod nestručnog i nezakonitog sprovođenja javne nabavke. U kompanijama koje sprovode javne nabavke postoji veliki broj zaposlenih pravnika, mnogi od njih rade i u upravama za javne nabvke, prošli su sve obuke i položili sve neophodne ispite da bi mogli da se bave javnim nabavkama – istakla je Aleksandra Jerkov i dodala da bi se time dobilo na kvalitetu rada komisije.

Ona je ukazala da je od četiri amandmana poslaničke grupe LSV, Vlada Srbije dala mišljenje samo o jednom, koji nije prihvatila. Jerkova je zamolila predsednika parlamenta Nebojšu Stefanovića da urgira da predlagač Predloga zakona da mišljenje o amandmanima poslanika LSV ili da, ukoliko nema mišljenja, obezbedi da predlagač kaže zbog čega nema tog mišljenja, jer se ne zna kakva je sudbina ostala tri amandmana.

(BILSV, 28.12.2012)



Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.
Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook