Predsednik Skupštine Vojvodine da uvaži i sprovodi Deklaraciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 04. 10. 2014. | Komentara: 0

Predsednik Skupštine Vojvodine da uvaži i sprovodi Deklaraciju

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za Politiku da Liga sumnja u dalje namere predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora, koji ne samo da nije glasao za Deklaraciju o promeni Ustava, već ju je nazvao političkim pamfletom.

LSV
 
- LSV očekuje od predsednika Skupštine Vojvodine da sprovodi odluke koje donese ta skupština. Jedna od tih odluka jeste da ustavnopravni položaj Vojvodine treba da se menja i to se ne može nazivati političkim pamfleton. Jedno je neslaganje sa procesom donošenja te odluke, a drugo je nesprovođenje odluke. Sviđala se ta odluka gospodinu Pastoru ili ne, on kao predsednik parlamenta treba da je uvažava i sprovodi. Ako se bude drugačije ponašao i nipodaštavao organ kojim predsedava, mi ga više ne možemo videti na mestu predsednika Skupštine Vojvodine - objasnio je Kostreš.
 
(BILSV, 03.10.2014)





Saopštenja | Petak, 10. 05. 2024. | Komentara: 0

Napad na profesora škole u Bačkoj Palanci posledica ćutanja države

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Vladu Republike Srbije da pod hitno donese propise i mere koje će garantovati bezbednost prosvetnim radnicima.
Odbori LSV | Petak, 10. 05. 2024. | Komentara: 0

Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad predala listu

Simbolično, u danu u kom se podsećamo na vrednosti mira, solidarnosti i saradnje – na Dan pobede nad fašizmom, koalicija „Udruženi za slobodan Novi Sad“ predala je listu za učešće na lokalnim izborima u Novom Sadu 2. juna. 
Odbori LSV | Utorak, 07. 05. 2024. | Komentara: 0

Udruženi za slobodan Novi Sad

Ostavili smo različitosti po strani i pronašli zajedničke interese ključne za naš Novi Sad. Ujedinili smo se u široku koaliciju „Udruženi za slobodan Novi Sad“ kako bismo postigli ono najvažnije – promenu nezapamćeno štetne vlasti u našem gradu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook