Problem akušerskog nasilja sistemski rešiti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 19. 01. 2024. | Komentara: 0

Problem akušerskog nasilja sistemski rešiti

Novi Sad, 19. januar 2024 - Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI traži da javnost u najkraćem mogućem roku bude upoznata sa detaljima navodnog akušerskog nasilja, prilikom kog je preminulo novorođenče u sremskomitrovačkoj bolnici.

LSV

Očekujemo da policija i tužilašvo izađu sa svim bitnim podacima vezanim za ovaj slučaj koji je uznemirio javnost cele Vojvodine i Srbije i da pokrenu postupak protiv počinioca ako se pokažu osnovane sumnje.

Ovaj slučaj pokrenuo je lavinu komentara i podstakao mnogo žena da na društvenim mrežama podele iskustva pretrpljenog akušerskog nasilja. Sve brojnija stravična svedočenja žena o iskustvima nasilja i gubljenju dostojanstva, kao i najnoviji izveštaji, svedoče da je ovaj problem više nego prisutan.

Svaka žena ima pravo na dostojanstven porođaj. Naša je obaveza da omogućimo svim ženama koje tek treba da postanu majke bezbedan i siguran porođaj.

Potrebno je da se problem nehumanog postupanja u ginekološko-akušerskim zdravstvenim ustanovama sistemski reši preko nadležnih organa u okviru zdravstvenog sistema. Ali i da se pruži psihološka podrška svim ženama koja će doprineti da se one osnaže i nauče kome mogu da se obrate u tim situacijama.

Da se više ne desi nijedan slučaj akušerskog nasilja!


Potpredsednica
Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani
Bojana Begović



Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook