Promena izbornog sistema u Vojvodini nije na dnevnom redu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 10. 07. 2015. | Komentara: 0

Promena izbornog sistema u Vojvodini nije na dnevnom redu

SUBOTICA - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da pitanje promene izbornog sistema u Vojvodini nije došlo na dnevni red, jer se samo radi o glasinama, a nijedan papir o tome nije video, te ne zna o čemu se radi.

LSV

- Tek kada budem video o čemu se radi mogu da dam neki zaključak – rekao je Čanak novinarima na obeležavanju 25 godina LSV u Subotici.

On je podsetio da se LSV dugi niz godina zalagala za proporcionalni sistem u Vojvodini, jer je takav i na nivou gradova i opštine, te na nivou Republike Srbije.

- U tom smislu je to bila harmonizacija izbornog sistema u svim delovima zemlje. I ništa drugo. Sada smo došli u poziciju da se opet traži nekakav izuzetak iz meni potpuno nepoznatog razloga. Vojvodina jeste specifična, ali se ti specifikumi mogu rešavati nekim drugim stvarima, a ne izmenom izbornog zakona - rekao je Čanak.

(BILSV, 10.07.2015)




Saopštenja | Sreda, 03. 07. 2024. | Komentara: 0

Ekstremni desničar Arno Gujon krši zakone Srbije a Vlada ga nagrađuje novom funkcijom

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva nadležne organe da preispitaju rad Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, koju je do pre mesec dana vodio francuski ekstremni desničar sa našim pasošem Arno Gujon, i utvrdi njegovu odgovornost.
Izjave | Ponedeljak, 01. 07. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Postavljanjem Pahomija za mitropolita crkva uvredila svu decu i vernike

Unapređenjem Pahomija u mitropolita, Srpska pravoslavna crkva pokazala je koje vrednosti podržava, izdala je sve žrtve pedofilije i razočarala svoje vernike, kaže za Nova.rs advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik. 
Odbori LSV | Subota, 29. 06. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Građani se ne boje naprednjaka i njihovih zabrana

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva odgovornost lokalne vlasti u Kikindi, koja je sinoć zabranila održavanje festivala književnosti „Kikinda Short“, zbog, kako su naveli, „antisrpstva“ onih koji su predviđeni za govornike na festivalu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook